Els pressupostos participatius arriben a la fase final

07/06/2021 - 12:53 h

Nou Barris ha d’escollir d’entre els 18 projectes finalistes

Nou Barris ha d’escollir d’entre els 18 projectes finalistes

La fase de votació final dels projectes en el marc dels pressupostos participatius tindrà lloc del 10 al 20 de juny. Durant aquests deu dies, totes les persones de 14 anys o més empadronades a Barcelona podran votar els projectes de dos districtes de la ciutat, el seu i un altre per escollir.

Per a cada districte es podran votar tants projectes com es vulgui, amb un mínim de dos, fins a esgotar la dotació pressupostària assignada al districte. Tanmateix, no és obligatori exhaurir la dotació en el procés de votació.

Un sistema de votació virtual i amb punts de suport

La votació es durà a terme a través de la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona i, a més, es distribuiran diversos punts mòbils de barri de suport a la votació. Els de Nou Barris els trobareu aquí. Finalment, del dilluns 14 de juny al diumenge 20 de juny hi haurà punts d’acompanyament per participar en la votació per a les persones que necessitin suport. Aquests punts se situaran en equipaments de tota la ciutat. Dos d’ells són a Nou Barris, concretament al Casal de Barri de Torre Baró i al Centre Cívic Can Verdaguer. Precisament a tots dos espais ja hi podeu veure, a més, una exposició amb els projectes finalistes.

Els pressupostos participatius de Nou Barris

En la fase de priorització, que va tenir lloc del 22 de març al 5 d’abril, la ciutadania va decidir quins serien els 20 projectes de Nou Barris. Finalment, han estat 18 els que han passat a la fase final d’un total de 47. La tria es va fer a partir de 1.728 suports emesos. El districte disposarà de 3,6 milions per tirar endavant els que surtin finalment escollits.

Entre els finalistes hi ha iniciatives que pertanyen a moltes de les categories establertes, i en àmbits menys habituals com la memòria històrica, els espais de jocs infantils, els equipaments i espais esportius, i mobiliari urbà.

Així, els projectes amb més suports han estat:

  • La remodelació i millora dels equipaments del pati de l’escola Santiago Rusiñol, eliminant les barreres arquitectòniques i adoptant mesures de seguretat adients per a l’ús del mateix per part dels infants de l’escola i del barri (187 suports).
  • La creació d’un parc esportiu infantil, juvenil, sènior i de persones amb discapacitat a la zona esportiva de Can Dragó (176 suports).
  • I la modificació de l’ús d’un solar a Porta, concretament al carrer Pintor Alsamora, actualment amb ús d’aparcament, per fer-hi un hort urbà (124 suports).

Tots els projectes i més informació a decidim.barcelona.