Executades a Nou Barris les primeres actuacions en el marc dels pressupostos participatius

09/05/2022 - 12:39 h

S’ha fet una restauració paisatgística del Torrent de Canyelles i s’han canviat 45 bancs a Porta

S’ha fet una restauració paisatgística del Torrent de Canyelles i s’han canviat 45 bancs a Porta

El Districte de Nou Barris ha executat les primeres actuacions proposades i votades per la ciutadania en el marc dels pressupostos participatius. En concret, es tracta de la restauració paisatgística del Torrent de Canyelles i del canvi de 45 bancs dut a terme al sud de Can Dragó, al barri de Porta, per posar-ne un nou model especialment ergonòmic i adaptat per a la gent gran. El cost d’aquesta darrera inversió ha estat de 50.000 euros.

Torrent de Canyelles

Aquesta obra, que també ha costat 50.000 euros, s’ha centrat bàsicament a la zona baixa del torrent de Canyelles, compresa entre l’antiga mina de Canyelles i el nucli urbà de Barcelona, on hi trobem la Font Vella de Canyelles i una antiga pedrera.

La intervenció ha consistit en la retirada d’un tipus de canya americana de la part baixa del torrent, per generar una recuperació ecològica d’aquest espai juntament amb la restauració de les espècies vegetals característiques d’aquest àmbit. Això s’ha fet mitjançant sembres i plantacions al llarg del torrent.

A més, s’ha aprofitat l’actuació per arranjar la font i l’antiga mina de Canyelles, amb la retirada de les deixalles acumulades i estructures obsoletes de formigó que hi havia. Pel que fa a la font, donat que els murs que en conformaven l’estructura estaven força danyats i reconstruïts posteriorment sense seguir l’estil inicial, s’ha desmuntat una part d’aquests murs i s’han refet amb la tècnica de la pedra en sec. A més, s’han arranjat la pica i el desaigua.

La darrera actuació que s’ha fet en aquest espai ha estat la d’arreglar el sender principal.

Els pressupostos participatius a Nou Barris

Els veïns i veïnes de Nou Barris van disposar de 3,6 milions d’euros per decidir quines actuacions volien dur a terme al districte. En les votacions hi van participar 3.153 persones, que van acabar escollint 9 projectes. A banda dels dos que ja estan executats, un altre projecte avançat que s’haurà enllestit abans que acabi el 2022 és l’obertura d’aules informàtiques al casal de barri de la Trinitat Nova obertes al veïnat, amb una inversió de 50.000 euros. L’altre projecte que també està previst acabar enguany, concretament a finals de setembre, és el de “Salvem Can Valent”, ja en marxa, i que té per objectiu recuperar i consolidar aquest espai patrimonial de la ciutat.

En aquesta pàgina del Decidim Barcelona podreu fer un seguiment de l’estat de les diferents actuacions a Nou Barris.