L'Ajuntament pacificarà el 2021 els entorns de nou escoles de Nou Barris

20/10/2020 - 13:44 h

Els equipaments gaudiran d’un espai amb un aire de més qualitat, més punts de trobada, i menys accidentalitat i soroll

Els equipaments gaudiran d’un espai amb un aire de més qualitat, més punts de trobada, i menys accidentalitat i soroll

El desplegament del programa “Protegim les Escoles” avança. L’Ajuntament ja ha definit els 53 centres en què actuarà el 2021 per millorar-ne els entorns i garantir que siguin segurs i saludables.

D’aquests 53, nou seran a Nou Barris:

  • Escola Palma de Mallorca
  • Escola Bressol Municipal Ciutat de Mallorca
  • Escola el Turó
  • Escola Bressol Municipal Turó
  • Escola Timbaler del Bruc
  • Escola Bressol Municipal La Muntanya
  • Escola Elisenda de Montcada
  • Escola Bressol Municipal Colometa
  • Escola Mercè Rodoreda

D’aquesta manera, els equipaments disposaran d’un espai urbà pacificat amb un aire de més qualitat, més espais de trobada, i menys accidentalitat i soroll.

A hores d’ara, s’està treballant en la concreció dels projectes executius per poder fer totes les obres entre el juliol i l’agost, aprofitant les vacances escolars. L’elaboració dels projectes es farà amb la comunitat educativa, a través d’un qüestionari inicial i de diverses sessions participatives per identificar bé les necessitats de cada centre.

Pacificació del trànsit

Les actuacions es basen fonamentalment en tres tipus de mesures: la pacificació del trànsit, la millora de l’habitabilitat i la visibilitat de l’espai.

Per reduir el trànsit, es disminueix l’espai destinat als vehicles suprimint carrils de circulació i places d’aparcament. També es redueix la velocitat màxima permesa, preferiblement a 20km/h. També es millora l’enllumenat i es col·loquen elements de seguretat com baranes i pilones.

Següents fites i coordinació amb la comunitat educativa

En paral·lel a les pacificacions previstes, durant el 2021 també s’actuarà amb els Districtes a tots els entorns dels 585 centres educatius de la ciutat perquè els conductors identifiquin clarament  que s’està a prop d’una escola, augmentin l’atenció i redueixin la velocitat.

Els treballs començaran el febrer i s’executaran al llarg de l’any. Es pintarà senyalització horitzontal al paviment per col·locar el logo característic d’escola als passos de vianants que donen accés a les entrades, davant de guals amb alta circulació de cotxes i davant els accessos a carrers amb plataforma única.

Al web http://www.barcelona.cat/protegimescoles es pot consultar de manera actualitzada tota la informació de les intervencions i el mapa amb les escoles.