Nou centres educatius de Nou Barris, en obres aquest estiu

27/07/2022 - 14:44 h

L’objectiu, mantenir els espais en condicions tècniques i de confortabilitat òptimes

L’objectiu, mantenir els espais en condicions tècniques i de confortabilitat òptimes

Nou centres educatius de Nou Barris estaran en obres aquest estiu per arribar al setembre en les condicions tècniques i de confortabilitat òptimes per reobrir les portes amb vistes al curs escolar 2022-2023.

Es tracta de les escoles Marinada, Mercè Rodoreda, Santiago Rusiñol, Àgora i Elisenda de Montcada, l’institut La Guineueta, els institut escola Antaviana i Oriol Martorell, i el CEE Sant Joan de la Creu.

A l’escola Marinada s’hi rehabilitarà la coberta. A les escoles Mercè Rodoreda, Santiago Rusiñol i Elisenda de Montcada, i al CEE Sant Joan de la Creu, s’hi transformarà el pati, convertint-lo en un espai més naturalitzat, coeducatiu i comunitari.

De la seva banda, a l’institut Guineueta s’hi adequaran els espais per millorar l’oferta educativa i adaptar-los a les noves metodologies pedagògiques i necessitats funcionals. A l’escola Àgora, s’hi duran a terme millores tècniques i funcionals; a l’institut escola Antaviana s’hi faran tasques d’ampliació; i, finalment, a l’institut escola Oriol Martorell s’hi executaran millores funcionals i d’escolarització que han de garantir una ampliació de l’oferta educativa.

42 milions d’euros per al 2022

A tota la ciutat, 79 centres públics han posat en marxa aquest estiu obres de rehabilitació, ampliació i millora.

Durant tot el 2022 estan previstes actuacions en 121 equipaments educatius de la ciutat. La inversió prevista és de 41,8 milions d’euros, que assumeixen les dues administracions que integren el Consorci d’Educació de Barcelona: l’Ajuntament de Barcelona (amb una aportació de 34.018.523 euros) i el Departament d’Educació (amb una aportació de 7.852.026 euros).

En el marc del Pla de Barris, a més, l’Ajuntament inverteix 5,8 milions d’euros en actuacions en clau d’equitat educativa per millorar equipaments dels territoris d’atenció social prioritària.