Nou servei de cangur municipal per a la Zona Nord

22/10/2020 - 12:49 h

"Concilia" neix per facilitar la conciliació laboral, personal i familiar, com a prova pilot fins al febrer, i en diferents punts de la ciutat que formen part del Pla de Barris

"Concilia" neix per facilitar la conciliació laboral, personal i familiar, com a prova pilot fins al febrer, i en diferents punts de la ciutat que formen part del Pla de Barris

Barcelona ha engegat el programa “Concilia” a la Zona Nord i a cinc punts més de la ciutat que formen part del Pla de Barris, amb l’objectiu d’oferir un servei de cangur municipal per a famílies monoparentals femenines amb pocs recursos, dones víctimes de violència de gènere i famílies sense teixit comunitari. El projecte és de moment una prova pilot, des d’aquest mes i fins al proper febrer.

El servei de cangur municipal pot acollir a cada centre uns vuit infants cada hora i està operatiu tots els dies de la setmana fora de l’horari escolar, durant la setmana en horari de tarda, i durant el cap de setmana al matí i a la tarda. Per poder-lo dur a terme s’han contractat 18 educadores.

Els espais funcionen amb inscripció prèvia, reservant plaça amb 48 hores d’antelació al web concilia.incoop.cat, tot i que també tenen hores assignades per a les famílies que no puguin fer la inscripció en línia.

La previsió és que facin ús d’aquests espais de cangur entre uns 1.200 i 1.500 infants dels 4 als 12 anys, prioritàriament de famílies monoparentals femenines sense recursos ni xarxa comunitària. La intenció és que aquests infants tinguin un temps de lleure de qualitat, amb activitats pedagògiques adaptades a les diferents edats i basades en valors com la coeducació, la participació, l’educació ambiental, la interculturalitat, l’educació emocional i l’art.

La iniciativa té un pressupost de 248.500 euros i forma part del pla de xoc social municipal per fer front als efectes socioeconòmics generats per la covid-19. En aquest sentit, s’ha adaptat a la situació sanitària actual, amb mesures com intentar fer la majoria d’activitats a l’aire lliure, dur mascareta, neteja de mans de manera constant i utilitzar joguines i materials de fàcil desinfecció, entre altres.