Dues noves cobertes verdes a la ciutat

Dos dels projectes guanyadors del “Segon concurs de cobertes verdes” ja s’han executat i les noves cobertes ja estan finalitzades.

Una es troba a l’avinguda Diagonal, 97-99, al districte de Sant Martí. Amb bones vistes a Collserola, està equipada amb zones d’estar per augmentar la cohesió veïnal. Disposa de 266 m2 de superfície verda en una coberta de 320m2.
En aquesta coberta trobem diversos tipus de plantes que fomenten una simbiosi amb els animals pol·linitzadors que omplen de vida el terrat. Es combina l’espai verd amb bancs on gaudir de la família i els amics a l’hora que es fomenten les interaccions veïnals. Pel que fa a la biodiversitat, trobem un hotel d’insectes, un espai de descans i un menjador per a ocells per complementar la seva alimentació als mesos més freds.

La segona coberta finalitzada és al carrer Manuel de Falla, 34, a Sarrià-Sant Gervasi. Amb una superfície verda de 155 m2 d’un total de 236m2, situada entre mitgeres, la proposta inclou una zona d’horts urbans, espais socials i instal·lacions biosolars.
En aquesta coberta trobem vegetació arbustiva herbàcia i una zona d’hort urbà autogestionat amb hortalisses de quilòmetre 0. L’evotranspiració de la coberta verda permet mantenir la temperatura baixa i millorar el rendiment de les plaques fotovoltaiques. Per fomentar la biodiversitat, trobem un hotel d’insectes i un espai de descans per a diferents espècies d’aus.

Podeu veure tots els projectes guanyadors del 2n Concurs de cobertes  verdes aquí.