Les noves mitgeres dels carrers de la Rosa i Carabassa

La intervenció, a més de tractar les parets, ha transformat l’espai en un entorn totalment remodelat per a l’ús veïnal.

El projecte realitzat és el resultat de la proposta Àgora,  guanyadora en el concurs d’idees realitzat durant la Setmana de l’Arquitectura  de l’any 2018, per a la remodelació de les dues mitgeres  que configuren l’espai resultant a la confluència dels carrers Rosa i Carabassa,  al Barri Gòtic de Barcelona.

Aquest espai va aparèixer fruit de l’enderroc d’un edifici i s’ha mantingut sense construir gràcies a l’acció veïnal, que fa ús d’aquesta placeta per a organitzar activitats diverses com a  cinema a la fresca, etc. És un indret tranquil i lluny de les principals rutes turístiques del centre, però que requeria d’una remodelació ja que les parets que que van quedar a la vista eren cegues i sense tractar.

La intervenció ha suposat una millora de les característiques tèrmiques i d’habitabilitat convertint les parets cegues en façanes amb la obertura de finestres i nous accessos en planta baixa. L’espai públic s’ha completat amb la infraestructura per a crear un jardí vertical amb plantes enfiladisses , així com  la d’espai  i  les instal·lacions necessàries  per a seguir acollint les activitats escèniques que organitza el veïnat.