L’IMPU participa en les Setmanes d’Arquitectura 2024

L’Institut ha participat en aquest esdeveniment des dels inicis, ja que se celebra des de l’any 2017.

Barcelona celebra les Setmanes d’Arquitectura entre el 14 de maig i el 28 de juny, que aplegaran més de 180 activitats per a tothom. Durant set setmanes, el programa s’ha dissenyat per celebrar i viure l’arquitectura, per aprendre i gaudir del nostre patrimoni.  En aquesta edició, 74 entitats i 12 universitats s’han adherit a la iniciativa per oferir plegats exposicions, concursos, premis, tertúlies, visites guiades, festes i molt més, a tots els districtes.

L’Institut ha participat en aquest esdeveniment des dels inicis l’any 2017.

Concurs internacional per a deu mitgeres de la ciutat
El 30 de maig es llançarà un concurs internacional d’idees per a joves arquitectes. Proposaran com transformar deu parets mitgeres, una a cada districte. Les mitgeres són parets pensades per fer de divisió amb un altre edifici, però de vegades queden al descobert. Com que no estan plantejades com a façanes exteriors, sovint tenen deficiències en l’àmbit tèrmic i constructiu. Les transformacions d’aquestes deu mitgeres estaran a punt durant el 2026, i esdevindran el llegat que la Capital Mundial de l’Arquitectura Barcelona 2026 deixarà a la ciutat.

Taller experimental: Una mitgera solar plena d’energia
Una activitat pensada per al públic infantil davant de les mitgeres de la plaça de Salvador Riera, al districte d’Horta-Guinardó. Tindrà lloc el proper 31 de maig a partir de les 17.15 h i cal inscripció prèvia. Els infants participants obtindran un obsequi en acabar l’activitat.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/taller-experimental-una-mitgera-solar-plena-denergia

Jornada de portes obertes als Pavellons Güell
Els dies 18 i 19 de maig, visita als Pavellons Güell, obra d’Antoni Gaudí, que inclou les cavallerisses, el picador i el jardí de l’antiga Finca Güell. Un tomb pel recinte tot comentant la història i l’arquitectura de l’obra del genial arquitecte modernista. es faran visites guiades, sense necessitat d’inscripció prèvia, en diversos idiomes.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/jornades-de-portes-obertes-als-pavellons-guell

Ruta del Modernisme de Les Corts i Pavellons Güell
El 30 de maig, ruta guiada pel modernisme del districte de les Corts, que s’acabarà amb una visita interior als Pavellons Güell, d’Antoni Gaudí. Tindreu l’oportunitat de passejar i conèixer el patrimoni d’aquest corrent arquitectònic a les Corts. Cal inscripció.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/ruta-del-modernisme-de-les-corts-i-pavellons-guell

Passejada pels petits paisatges de Barcelona
El 6 de juny, itinerari a través d’alguns dels elements inclosos en el programa Petits paisatges. Elements que, sense ser monumentals, reflecteixen i doten de tarannà els barris. Amb històries i llegendes al darrere. Cal inscripció.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/passejada-pels-petits-paisatges-de-barcelona

Visita d’obra als Pavellons Güell, d’Antoni Gaudí
El 7 de juny, de 13.30 a 14.30 farem una visita d’obra, conduïda pels seus arquitectes, per mostrar el procés i la complexitat de la intervenció en un monument de Gaudí, amb les seves molt diverses tipologies i materials. Cal inscripció.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/visita-dobra-als-pavellons-guell-dantoni-gaudi

Itinerari guiat: el Racionalisme a Ciutat Vella
Els dies 23 de maig i 20 de juny, descoberta, a la zona de Ciutat Vella, del llegat de l’arquitectura racionalista; les avantguardes dels anys 1920 i 1930 i, sobretot, l’obra del GATCPAC. L’itinerari el guiarà Tate Cabré, autora de la Ruta del racionalisme de Barcelona, i comptarà amb equips de microfonia personal. Cal inscripció.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/itinerari-guiat-el-racionalisme-ciutat-vella

Itinerari guiat: el Racionalisme a Sarrià-Sant Gervasi
Els dies 13 i 27 de juny, itinerari per les avantguardes dels anys 1920 i 1930 i, sobretot, l’obra del GATCPAC, resseguint la seva petjada a Sant Gervasi. L’itinerari el guiarà Tate Cabré, autora de Ruta del racionalisme de Barcelona, i comptarà amb equips de microfonia personal. Cal inscripció.
https://www.barcelona.cat/setmanesarquitectura/ca/activitats/itinerari-guiat-el-racionalisme-sant-gervasi