L’Institut Municipal del Paisatge Urbà participa en la Setmana d’Arquitectura de Barcelona

La Setmana d'Arquitectura és un conjunt d'actes i activitats a Barcelona que busquen majoritàriament apropar el disseny de la ciutat a la ciutadania i difondre els valors de l'arquitectura, l'urbanisme i el paisatge.

L’edició del 2021 s’emmarca en la Nova Bauhaus Europea, iniciativa creativa i interdisciplinària de la Comissió Europea, que obre un espai de trobada per dissenyar futures maneres de viure i se situa en la cruïlla entre l’art, la cultura, la inclusió social, la ciència i la tecnologia per tal d’imaginar i construir un futur sostenible, inclusiu i bell per a la ment i per a l’ànima de tots.

Des de lnstitut participem en la Setmana amb cinc activitats ben diverses:

Estudis del paisatge a peu
Els estudis de paisatge proporcionen coneixement i formulen reflexions i propostes d’intervenció per a tenir cura del paisatge, millorar-lo i posar-lo en valor com a bé comú per a la ciutadania.
Us proposem conèixer-los sobre el terreny, a través d’una passejada per cada àmbit, durant la qual els redactors de l’estudi  us presentaran els punts més importants del seu treball.
Visitarem a peu:
-La Clota
El Farró
-Montbau

IV Concurs d’intervenció sobre parets mitgeres
L’Institut Municipal del Paisatge Urbà convoca la 4a edició d’aquest concurs en el marc de la Setmana d’Arquitectura 2021 que se celebrarà del 6 al 16 de maig.
La paret objecte de la intervenció es troba al C/ Castella, 3. Del 13 al 16 de maig es podrà votar entre les propostes seleccionades pel jurat professional davant l’emplaçament.
Horaris per a la votació popular:
13-14 de maig de 10-14h i de 16-20h
15-16 de maig de 10-20h
La proposta guanyadora rebrà un premi de 4.000 euros. Les altres dues finalistes rebran un accèssit de 1.000 euros cadascuna.
Més informació

Visites guiades pels jardins verticals de la ciutat
El nostre objectiu és donar a conèixer l’existència i el funcionament dels diversos tipus de jardins verticals creats en els darrers anys, a partir del tractament dels espais d’oportunitat que generen les parets mitgeres en una ciutat compacte com la nostra.
Visita de 30 minuts on s’exposaran les característiques del treball realitzat.
-Jardí Tarradellas
-Dones del 36
-Drets dels Infants
-Jardí del Sol
-Jardí modular de Betevé

Visites guiades Ruta del Racionalisme de Barcelona
Dos itineraris per l’arquitectura racionalista del GATCPAC i les noves avantguardes dels anys 1920 i 1930 a Barcelona.
-Ruta de Sant Gervasi de Cassoles
-Ruta de Ciutat Vella

Cobertes verdes, un any després
Visita virtual per les cobertes guanyadores del Primer Concurs de Cobertes Verdes convocat l’any 2017. L’any 2020 us les vam mostrar, tornem a visitar aquestes cobertes un any després per observar la seva evolució.

Consulteu aquí totes les activitats de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà des del web de la Setmana d’Arquitectura.