IV Congrés Internacional coupDefouet

Avui ha tingut lloc la inaurguració del IV Congrés Internacional coupDefouet sobre Art Nouveau.

L’acte se celebra al Paraninf de la Universitat de Barcelona, amb motiu del 150 aniversari de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i en el marc de les activitats de l’Any Lluís Domènech i Montaner 2023.  Organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Universitat de Barcelona, el Congrés té lloc a Barcelona del 29 de juny al 2 de juliol de 2023.

En aquesta sessió inaugural, s’han ofert dues conferències:

Diàleg: “Rogent i Domènech, fundadors de l’arquitectura catalana moderna”. Amb Jordi Rogent i Albiol (descendent de Elies Rogent, arquitecte de l’Edifici Històric de la UB i primer director de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona) i Lluís Domènech i Girbau (descendent de Lluís Domènech i Montaner, també arquitecte i segon director de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona). Moderat per Teresa-M. Sala, professora d’Història de l’Art de la U.B., i presidit per Agustí Alcoberro, vicerector de Patrimoni de la UB.

Conferència inaugural del IV Congrés cDf sobre “La construcció de les identitats nacionals al tombant del segle XX” a càrrec de la professora Anne-Marie Thiesse (directora de recerca al Centre Nationale de Recherche Scientifique de France). 

En aquesta quarta edició del Congrés coupDefouet, l’eix temàtic principal proposa abordar noves perspectives sobre el moviment Art Nouveau en relació amb les identitats nacionals (art, societat i pensament). La coincidència en el temps de la construcció de les identitats nacionals esdevé motiu d’anàlisi i reflexió des de diferents punts de vista.

El Congrés està dividit en 4 blocs temàtics:
1. El moviment per l’Art Nouveau i les identitats nacionals (art, societat i pensament)
2. Els programes decoratius dels edificis (cases, hospitals, fàbriques, institucions, etc.)
3. Lluís Domènech i Montaner i l’Art Nouveau arreu del món
4. Investigacions i tesis doctorals en curs.

 

 

Més informació