Es reprenen les obres del nou funicular del Tibidabo

18/05/2020 - 09:49

Parc d'Atraccions. El Decret d’Alcaldia del 3 de maig permet que es tornin a posar en marxa les obres públiques com la d’aquest renovat mitjà de transport, que s’anomenarà Cuca de Llum.

El Decret d’Alcaldia del 3 de maig permet que es tornin a posar en marxa les obres públiques com la d’aquest renovat mitjà de transport, que s’anomenarà Cuca de Llum.

Les obres per renovar el nou funicular del Parc d’Atraccions Tibidabo van aturar-se en el moment en què s’havia d’iniciar l’excavació de la plataforma de la via. Aquesta excavació es reiniciarà ara gràcies al Decret d’Alcaldia del 3 de maig, que dona llum verda a la represa de les obres públiques a la ciutat. A més, també es durà a terme la instal·lació dels equips electromecànics i la remodelació de les estacions, que seran més accessibles, segures, funcionals i confortables.

El nou funicular ja té nom, Cuca de Llum, i serà la primera atracció del recorregut per l’emblemàtic parc del districte. La capacitat màxima dels trens es veurà incrementada fins als 252 passatges (a diferència de les 120 places que hi havia abans), mentre que la velocitat també augmentarà dels 4 als 10 metres per segon. El projecte preveu la substitució de l’actual catenària per un tercer carril, que permetrà guanyar alçada als nous vehicles mantenint un traçat semblant a l’actual, amb un recorregut de 1.150 metres. El desnivell serà de 277 metres i el pendent mitjà del 25%.

El funicular del Tibidabo és una perla que va néixer amb el segle XX. Inaugurat el 1901, aquesta part tan important del patrimoni barceloní té el privilegi d’haver estat el primer funicular de l’Estat espanyol. Malgrat haver passat per diverses rehabilitacions, la remodelació més important va tenir lloc el 1958, quan la carrosseria va deixar de ser de fusta.

Més informació