Prova pilot de talls de trànsit al carrer de Major de Sarrià per a la protecció dels itineraris escolars

29/04/2021 - 14:26

Seguretat. Els talls de trànsit tindran lloc a partir del 3 de maig i fins al final del curs lectiu, de dilluns a divendres de 8 a 9 h, i de 16 a 17 h.

Els talls de trànsit tindran lloc a partir del 3 de maig i fins al final del curs lectiu, de dilluns a divendres de 8 a 9 h, i de 16 a 17 h.

L’objectiu de la prova pilot és donar protecció a infants i vianants que en aquest horari es dirigeixen a l’escola, en el tram dels  carrers de Major de Sarrià  i de l’Avió Plus Ultra, des del passeig de la Bonanova.

Aquests trams de carrers, de prioritat invertida i preferents per als vianants, són molt utilitzats en el desplaçament dels infants en edat escolar per anar a les escoles de la zona  com la del Sagrat Cor de Sarrià, la Dolors Monserdà-Santapau i la Tàber.

El dispositiu comptarà amb el suport de la Guàrdia Urbana, dos agents cívics auxiliars i estarà delimitada amb tanques de protecció  que no permetran el pas al trànsit rodat.

Els horaris dels talls de trànsit coincidiran amb les hores de màxima afluència a les escoles en horari de matí, de dilluns a divendres, de 8 a 9 h i de 16 a 17 hores. També, en aquests horaris, el carrer de Ramon Miquel i Planas quedarà de sentit únic en direcció Besós, entre els carrers de la Duquessa d’Orleans i Major de Sarrià.

La mesura es pren com a resposta a les queixes veïnals d’excés de trànsit rodat en dues zones pacificades i per l’alt risc d’accidentalitat pel volum de vianants que hi circulen.