Continguts per mes

Tal com va dir Schopenhauer, “llegir és l’equivalent a pensar amb el cap d’una altra persona en comptes d’amb la pròpia”. La lectura és una de les facetes més importants a desenvolupar a la vida, i els mercats ho saben bé! Avui us portem dues parades que donen una segona vida als llibres, un tresor molt preuat!  “Sentit Solidari” és una entitat... Seguir llegint
Durant la temporada d'estiu, l'època més calorosa de l'any, són important els àpats lleugers i consumir aliments que refresquin, idealment fruita i verdura. Així que plats com l'escalivada, les amanides, el meló amb pernil i el pa amb tomàquet són molt bones idees!Pel que fa a les fruites, la síndria, el meló, el préssec, la nectarina, la pruna, l'albercoc i la papaia són les... Seguir llegint
Avui és la nit de Sant Joan, també coneguda com la revetlla de Sant Joan. Aquesta tradició se celebra cada 23 de juny per donar la benvinguda a la calor i celebrar l'arribada del solstici d'estiu, coincidint amb la diada del sant.És la nit més curta i la més màgica de l'any, i és una festa estesa per tot el món, ja que se celebra en diversos punts d'Europa, tot i que a Espanya és... Seguir llegint
Arriba un dels dies més esperats de l'any: Sant Joan! I quina millor manera de celebrar-ho que amb bona companyia i una bona coca de Sant Joan sobre la taula? La coca de Sant Joan és una de les més populars i festives, i es menja durant la nit del 23 al 24 de juny, durant la revetlla de Sant Joan. De coques de Sant Joan en podem trobar de molts tipus, com de fruita, de pinyons, de crema... Seguir llegint
El sushi és un dels plats orientals més coneguts del món. Tant és així que té el seu dia de celebració propi des del 2009. Demà, 18 de juny, és el Dia Mundial del Sushi! Tot i que va començar com un mètode de conservació del peix cru amb arròs, soja i algues, el sushi s’ha convertit en un plat d’allò més sofisticat i deliciós!  L’Hauran i la Neus ho saben molt bé. Es... Seguir llegint
Avui, 16 de juny, és el Dia Mundial de la Tapa, i que millor que celebrar-ho anant de tapes als mercats de Barcelona? Avui coneixerem alguns bars de la Boqueria que ofereixen tota mena de tapes delicioses! Us agraden els ous? A El Quim de la Boqueria podem descobrir un munt de tapes en què l’ingredient estrella és l’ou: ous amb gambes, amb foie, amb xipirons i molt més! L’... Seguir llegint
Avui, 14 de juny, celebrem el Dia Mundial del Cogombre, la quarta hortalissa més produïda al món, i per celebrar el seu dia us portem algunes curiositats i consell per aprofitar-la al màxim.  El cogombre és una hortalissa que, encara que la podem trobar i comprar durant tot l’any, és característica de l’estiu, ja que refresca de manera natural. I és que quan arriba la... Seguir llegint
El primer taller del segon dia de la fira Petit Mercat de Mercats no podria haver tingut uns millors amfitrions. Sofia Janer i Víctor Gonzalo, exconcursants de Masterchef, han impartit el taller ‘Dolços de primavera’, en què han elaborat unes tartaletes de primavera, que es poden preparar en qualsevol època de l’any, adaptant els productes a la temporada. Una recepta senzilla... Seguir llegint
El primer que acostuma a haver-hi a un mercat és un bar. És per això que els bars de mercat tenen molta història, i també persones que hi són a primera fila des de fa molts anys! Avui us portem dos establiments d’allò més autèntics que ben segur us faran fer gana! El Bar del Mercat de la Marina és un local familiar, gestionat per la Pilar i el seu fill. Tenen entrepans, croquetes... Seguir llegint
El primer divendres de juny se celebra el Dia Mundial del Dònut. Gairebé tots hem tastat alguna vegada aquesta delícia, i són més de 30 milions els dònuts que es produeixen cada any a tot el món. Per celebrar-ho, avui coneixerem algunes característiques d'aquest dolç tan reconegut pel seu forat al mig. Aquesta tradició data de la Primera Guerra Mundial, quan als Estats Units una sèrie de... Seguir llegint

Pàgines