Continguts per mes

Avui en dia, el marisc és un aliment molt valuós i demandat en les cuines de tot el món.El marisc són éssers invertebrats, i aquesta és la principal característica per distingir-lo de la resta d’espècies marines. El terme ‘marisc’ forma part del vocabulari gastronòmic i és el nom amb què es denomina qualsevol animal invertebrat comestible.Dins d’aquests, hi ha diferents... Seguir llegint
Els fruits secs són un aliment i una font d’energia molt apreciats, i també una font de nutrients tant per humans com per animals. Aquest aliment s’utilitza a la cuina, com a aperitiu, crus, germinats, torrats… Són un aliment molt integrat al nostre dia a dia, i cada vegada els consumim més degut a les seves propietats beneficioses per la salut.En podem trobar de molts sabors i... Seguir llegint
Sabies que el 20 d’agost se celebra el Dia Mundial de la llimonada?. Aquesta beguda feta a base de llimona, aigua i sucre, ens acompanya des de fa mil·lennis, ja que, que és més fàcil que barrejar aigua i llimona?! Ja des de l’antiguitat es consumia, i té un munt de propietats que avui us explicarem!Els antics egipcis i els israelites la van començar a consumir, i la barrejaven... Seguir llegint
La fruita és un aliment ideal per l’època d’estiu, ja que aporta frescor, nutrients, vitamina i energia, entre molts d’altres beneficis. És un aliat perfecte per mantenir un bon nivell d’hidratació, per això és perfecte per aquesta època d’altes temperatures.La recomanació que hem escoltat sempre és de menjar cinc peces de fruita o verdura al dia, però durant l... Seguir llegint
Les mongetes pertanyen a la família dels llegums quan són seques, però es consideren hortalisses quan les mengem tendres i verdes. En trobem durant tot l’any, però la seva temporada és l’estiu, així que ara és l’època ideal per comprar-ne! N’hi ha moltíssimes varietats, però se solen classificar en dues: les enfiladisses o planes, i les de mata baixa o rodones.Gairebé tota... Seguir llegint
Avui se celebra el dia mundial de la síndria, i què millor que un tall d'aquesta deliciosa fruita en un dia calorós d'estiu? Per això us portem algunes curiositats i receptes per gaudir d'aquest aliment durant aquesta època. La síndria és originària del sud d'Àfrica, i és coneguda per ser rica en sucres naturals, vitamina A, vitamina C i potassi, a més de tenir un 92% d'... Seguir llegint