Dades i estudis

El coneixement compartit és una eina imprescindible per abordar el debat del turisme a la ciutat. En aquest espai posem dades estadístiques al servei de la ciutadania, les entitats, les empreses i les administracions.

Destaquem

29/01/2020

Recull dels principals indicadors de l’activitat turística a Barcelona de l’any 2020 en relació a l’any 2019.

Inclou dades d’oferta i demanada turística, de previsions de reserves, de passatgers en infraestructures, de mercat de treball del sector turístic,  de productes turístics, de visitants a llocs d’interès així com altres dades que s’han incorporat aquest any referides a la tipologia de visitants a Barcelona per dia segons orígens i a l’índex de valor de les transaccions bancàries als comerços de ciutat.

24/03/2021

Informe anual que presenta les principals dades d'activitat turística de Barcelona ciutat i la Destinació Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió

Inclou dades d'allotjament turístic, demanda turística i infraestructures (càpsula1), dades de perfil i despesa del turista (càpsula 2) i valoració i mercat de treball (càpsula 3)

26/03/2020

Presentació de resultats de l’estudi de caracterització i perfil turístic. Té com a objectiu principal conèixer els perfils i hàbits dels turistes que van pernoctar a la ciutat de Barcelona l'any 2020.

25/03/2020

Recull d'indicadors de l'any 2020 sobre el mercat laboral vinculats a l'activitat turística. 

Estadístiques i enquestes

 • Informe anual 2020

  Càpsula 1. Informe Anual de l’Activitat Turística 2020, que recull les dades d’oferta d’allotjament, demanda turística i infraestructures de la Destinació Barcelona.

  Càpsula 2. Informe Anual de l’Activitat Turística 2020,  que inclou informació sobre el perfil i la despesa del turista de la Destinació Barcelona

  Càpsula 3. Informe Anual de l’Activitat Turística 2020 que inclou informació sobre la valoració dels turistes, l’opinió ciutadana, el mercat de treball i la sostenibilitat de la Destinació.

 • Informe de l'activitat turística a Barcelona

  Informes de les estadístiques del turisme a Barcelona. Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió (Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona)

   

 • Perfil i hàbits dels turistes

  Presentació de resultats de l’estudi de caracterització i perfil turístic. Té com a objectiu principal conèixer els perfils i hàbits dels turistes que pernocten a Barcelona. 

 • Percepció del turisme a Barcelona

  Presentació de resultats de l’enquesta duta a terme als barcelonins que recull la percepció amb relació al turisme a la ciutat, així com l’opinió sobre temes d’actualitat i els seus hàbits turístics. Departament d'Estudis d'Opinió de l'Ajuntament de Barcelona 

Dades estadístiques de l’activitat turística a Barcelona i al seu entorn. Informes de resultats de les enquestes de perfil turístic, de percepció ciutadana i d’altres aspectes rellevants.

Recursos d'interès