Activitats específiques per a joves i persones adultes amb discapacitat

Definició 

Les activitats de lleure contribueixen a la satisfacció personal i a la millora de la qualitat de vida de les persones que hi participen, ja que fomenten les relacions interpersonals, l’entreteniment i potencien les capacitats i l’autonomia personal.

Dins l'àmbit del lleure per a persones adultes amb discapacitat, a banda de la possibilitat que les persones participin de la programació estàndard inclusiva existeixen activitats que s'adrecen de manera específica a col·lectius amb discapacitat i que normalment són promogudes pel teixit associatiu a través d'esplais o grups.

Les diferents entitats, en funció del col·lectiu de persones a les quals s'adrecen (mobilitat reduïda, paràlisi cerebral, persones cegues, discapacitat auditiva...) organitzen la seva programació d'activitats de lleure. També els centres de dia, residències i centres ocupacionals vetllen per l'oci de les persones usuàries dels seus centres. En alguns casos les activitats poden estar dirigides a persones amb pluridiscapacitat o a diversos col·lectius alhora.

Les activitats de lleure específiques per a persones adultes amb discapacitat es programen en moltes ocasions en el marc de programes de respir que els permeten gaudir d'una estona de lleure mentre les seves persones cuidadores poden disposar de temps per a elles mateixes. A la ciutat de Barcelona l'Ajuntament impulsa el programa Temps per a Tu, que funciona als deu districtes de la ciutat amb activitats de lleure per a infants, joves i persones adultes amb discapacitat i persones amb dependència i les seves famílies.

Requisits 
  • Cal ser una persona amb discapacitat.
Tràmits 
  • Cal dirigir-se a l'entitat organitzadora en el termini que es determini en cada cas (normalment fins a finals de maig) i amb la documentació pertinent.
Observacions 

Aquestes activitats de vacances específiques poden estar subvencionades o becades per les diferents Administracions públiques.

També es pot demanar informació a les entitats específiques per a persones amb discapacitat o als grups de lleure específics per a persones amb discapacitat.

La guia de recursos informa sobre els recursos, ajuts i beneficis que han estat considerats d’interès per a les persones amb discapacitat que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Són recursos propis de l’Ajuntament de Barcelona i també d’altres administracions, raó per la qual et recomanem que consultis els enllaços de l'apartat 'Més informació' per assegurar-te que sigui la darrera versió actualitzada.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut