Font Màgica

La Font Màgica és l’element principal del conjunt de cascades i estanys de l’eix Maria Cristina, que va des del Palau Nacional fins a la plaça d’Espanya a Montjuïc. És una font espectacular i molt popular que destaca pels seus jocs d’aigua, so i llum. En aquesta gran font brollen 2.600 litres d’aigua per segon en tres estanys concèntrics, amb un sistema de recirculació d’aigua.

La Font Màgica i les tres cascades superiors s’abasteixen d’aigua procedent del subsòl, gràcies a la connexió amb la xarxa d’aigua freàtica de la muntanya de Montjuïc.

Va ser construïda amb motiu de l’Exposició Universal de 1929 per Carles Buïgas al lloc on hi havia les Quatre Columnes de Josep Puig i Cadafalch enderrocades el 1928. Amb procediments força artesanals va aconseguir utilitzar fins a trenta jocs d’aigua amb diferents coloracions.

Els anys 80 s’hi va incorporar música, i poc abans dels Jocs Olímpics de 1992 va ser restaurada completament; no obstant això, la font conserva gran part dels mecanismes originals.

Enllaç: