La jornada tècnica del programa URBANEW presentarà les millors solucions per a la descarbonització de la rehabilitació

..
08/04/2024 - 10:19 h - Habitatge Ajuntament de Barcelona

El dimecres, 10 d’abril, a Ca l’Alier, se celebrarà la jornada ‘URBANEW. Innovant en la rehabilitació d’edificis per a la descarbonització’. Es tracta d’una jornada tècnica en què es presentaran les millors solucions rebudes arran de la crida que el programa europeu URBANEW va fer a professionals del sector per trobar propostes innovadores de rehabilitació d’edificis per reduir l’ús del carboni.

La resta de propostes presentades formaran part d’un catàleg que s’editarà aquest mateix any i servirà d’eina de consulta tècnica a l’hora d’adoptar mesures a favor de la descarbonització en el procés de rehabilitació.

La inauguració de la jornada anirà a càrrec de Laia Bonet, primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva part, Gerard Capó, gerent de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) participarà en el col·loqui per presentar el projecte URBANEW, juntament amb Michael Donaldson (director general de la Fundació Barcelona Institute of Technology for the Habitat – BIT Habitat), Beatriz García Monco (coordinadora de les Missions Europees i l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz) i Itxaso Molinero (coordinadora del projecte URBANEW de l’Ajuntament de Vitòria-Gasteiz).

A més, el programa es completa amb una taula rodona amb experts titulada ‘Innovació i sostenibilitat en la rehabilitació d’edificis’.

Què és el projecte URBANEW?

Barcelona i sis ciutats més de l’Estat (Vitòria, Saragossa, Sevilla, Madrid, València i Valladolid) formen part de la ‘Missió Europea 100 ciutats intel·ligents i climàticament neutres per al 2030’, un projecte impulsat per la Comissió Europea amb l’objectiu de coordinar esforços per aplegar els recursos necessaris per atendre els grans reptes del continent.

En aquest marc, les set ciutats estan desplegant el programa pilot URBANEW, que compta amb la implicació de múltiples actors per promoure una transformació sistèmica i la cerca de solucions innovadores a la regeneració i rehabilitació urbana, reduint la petjada de carboni i fent que els edificis siguin més eficients energèticament.

A Barcelona, el projecte està liderat per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB), l’àrea d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació municipal BIT Habitat, i preveu aprofundir en l’estudi d’un model de col·laboració publicoprivat per a la compra i rehabilitació d’edificis per convertir-los en habitatge assequible.

Més informació