Tallers de cinema i animació experimentals en família

Activitats. D'abril a maig, quatre tallers per experimentar amb tècniques cinematogràfiques d'animació. Adreçats a nois i noies de 8 a 12 anys. A càrrec de Punto y Raya. Inscripcions obertes

Nova edició dels tallers de gifs animats, de poesia visual abstracte, teatre d’objectes i d’animació dibuixada a mà.
Durant els mesos d’abril i maig es faran quatre tallers, adreçats a nois i noies de 8 a 12 anys, per experimentar amb tècniques cinematogràfiques d’animació, i també crear peces col·lectives!
Els tallers aniran a càrrec de Punto y Raya

Amb inscripció prèvia

TEATRE D’OBJECTES: ABSTRACCIÓ I ESPAI
Dijous, 25 d’abril, a les 17.30 h. A la B. Zona Nord – Mària Sánchez 
Aquest taller proposa un diàleg interdisciplinari entre arts escèniques, joc i audiovisual. Els joves participants dissenyaran una breu obra teatral amb personatges abstractes inspirats en clàssics literaris, incloent-hi la il·luminació, el decorat i l’attrezzo. Utilitzarem la càmera de vídeo i alguns efectes òptics per registrar la nostra història de manera abstracta, posant èmfasi en els elements formals i visuals, el ritme i el “clima” dramàtic generat per la il·luminació, el moviment intern i el muntatge cinematogràfic.

Taller a càrrec de Rafa Castañer i Joaquín Moya
INSCRIPCIÓ

 

TALLER DE GIFS ANIMATS: LOOPS INFINITS
Dissabte, 27 d’abril, a les 11 h. A la B. Montserrat Abelló
A partir de material gràfic reciclat de la biblioteca (vells catàlegs, fermalls, sobrants de paper i
cartó…) i la tècnica de l’animació stop -motion, reanimarem els materials descartats per aprendre com funciona el moviment en loop i crear les nostres peces audiovisuals en format gifs. Els gifs resultants es publicaran i mostraran a la galeria en línia de Punto y Raya.

Taller a càrrec d’Edgar Díaz
INSCRIPCIÓ

 

POESIA VISUAL ABSTRACTA: TALLER DE GIFS PER A TOTA LA FAMÍLIA
Dimarts, 30 d’abril,  a les 17.30 h. A la B. Gabriel García Márquez
Prenent com a referència la poesia visual brasilera i l’obra i figura de poetes com Carlos Oquendo de Amat i Vicente Huidobro, jugarem a retallar, deformar i barrejar lletres i paraules extretes de diaris i revistes velles per tal d’abstreure’n el significat i crear noves composicions abstractes.
Finalment, amb l’ús de tauletes i l’aplicació Stop Motion Studio, animarem els poemes audiovisuals abstractes amb el format i la duració d’un gif. Els gifs resultants es publicaran i mostraran a la galeria en línia de Punto y Raya.

Taller a càrrec d’Eva Ortega Puig
INSCRIPCIÓ

 

ANIMACIÓ DIBUIXADA A MÀ
Dijous, 16 de maig, a les 17.30 h. A la B. Bon Pastor
Amb la il·lustradora Marina Sáez, autora del còmic infantil La finestra indiscreta, ens endinsarem en un món de colors i formes abstractes per fer emergir el moviment i descobrir la màgia de l’animació, fent-la possible a través de dispositius electrònics com ara tauletes i telèfons mòbils. El resultat serà una pel·lícula col·lectiva que s’estrenarà a Punto y Raya Junior Festival.

Taller a càrrec de Marina Sáez
Inscripcions a la biblioteca

Punto y Raya és una plataforma internacional dedicada a la producció, promoció i educació de les arts audiovisuals en el seu estat més pur: forma, color, moviment i so. Res de representació! La seva missió és recuperar l’esperit del cinéma pure i el cinema absolut formulat per les avantguardes europees en els 1920, i ressignificar-lo en els contextos més diversos a través d’accions que en fomenten la sostenibilitat, consolidant aquesta forma artística única que jeu en la intersecció entre les belles arts i el media.
El projecte va néixer el 2007 de l’associació barcelonina MAD amb el llançament del primer Punto y Raya Festival, esdeveniment que des de llavors té lloc cada dos anys en espais importants de la creació contemporània i noves tecnologies.