Infants

La Biblioteca Jaume Fuster treballa amb la comunitat educativa per formar els estudiants al llarg de la seva vida escolar i formativa en l'ús dels serveis de la biblioteca i en la recerca d'informació. Ofereix visites guiades i d'alfabetització informacional adaptades a cada grup seguint un pla formatiu.

Visites guiades: Programació de visites guiades per afavorir el coneixement del funcionament de la biblioteca, dels seus serveis i del seu fons documental. Aquestes visites estan adreçades a escoles bressol, escoles d'infantil i primària, instituts d'educació secundària, escoles d'educació especial i casals d'estiu. Oferim tres tipus d’activitats per a cada cicle educatiu:

  • Coneix la biblioteca: visita informativa de les normes i serveis de la biblioteca i cerca d’informació.
  • Explora la biblioteca: activitat formativa amb una dinàmica participativa per fer un retorn dels coneixements adquirits a l’activitat «Coneix la biblioteca», consolidar els objectius treballats en el curs anterior i incentivar l’autonomia en la cerca de documents.
  • Xala amb els contes: activitat de foment de la lectura amb una dinàmica participativa per donar a conèixer contes, àlbums il·lustrats i còmics, i despertar l’interès per la lectura.

Les activitats d’Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària tenen un fil conductor: els Petits Fuster. Són els cinc follets de la biblioteca. Cada un d’ells fa una activitat que es correspon amb un servei o una pauta de comportament de la biblioteca.

Podeu consultar les activitats al Pla de formació de visites escolars i serveis als centres educatius de les Biblioteques del Districte de Gràcia i demanar hora al Programa d’Activitats Escolars PAE o a través del correu electrònic b.barcelona.jf@diba.cat

Enllaços relacionats: