Comencen de nou els cicles temàtics a les biblioteques!

Xerrades. Aquest últim trimestre a les biblioteques parlarem sobre els mars i oceans, els documentals musicals, la biomedicina, la història de l'art i les obres musicals als nous cicles de xerrades divulgatives.

Aquest últim trimestre de l'any, a les biblioteques explorarem la relació de l’ésser humà amb els mars i oceans, descobrirem les històries humanes i artístiques dels documentals musicals, coneixerem de primera mà algunes de les recerques en biomedicina que s’estan fent a Barcelona, ens endinsarem en el coneixement de tot allò que intervé en l’execució d’una obra musical i farem un recorregut per la història de l’art a partir de l'ús que en feien les classes més poderoses.

Després de l’aturada d’estiu iniciem els nous cicles de la temporada:

Mar de fons. Un tresor a preservar
Octubre 2024
En aquest cicle explorarem la relació de l’ésser humà amb els mars i oceans, apuntant algunes de les investigacions que han permès conèixer les aigües marines amb més profunditat.
Cicle coordinat per Jordi Canal-Soler
Activitat en el marc de la Regata Cultural, amb motiu de la Copa Amèrica 2024.

Diàlegs de l’In-Èdit
Octubre 2024
El documental musical explica històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor.

Visions de la ciència. Biomedicina: recerca per millorar el demà
Octubre-novembre 2024
Xerrades per conèixer de primera mà algunes de les recerques en biomedicina que s’estan fent a Barcelona explicades pels seus investigadors i investigadores.
Hi col·labora: Departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS-UPF)

La música des de dins
Novembre 2024
Us proposem un cicle en què, al llarg de quatre sessions, ens endinsarem en el coneixement de tot allò que intervé en l’execució d’una obra musical.
Cicle coordinat per Teresa Torres, historiadora de l’art i professora de música.
Coorganitzat amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona.
Cal inscripció prèvia

Art i poder
Novembre 2024
Aquest cicle fa un recorregut per la història de l’art, a partir de les classes més poderoses i l’ús que aquestes donaven a la imatge.
Col·labora: Tot Història Associació Cultural

I també …

Escola de pensament. Pensar a les palpentes
Espai de diàleg, crítica i debat, dinamitzat per Marina Garcés i Albert Lladó, on les eines de la lectura i el pensament ens serveixen per posar sobre la taula els grans conflictes del present.
Després de cinc edicions al Teatre Lliure, al novembre l’Escola de Pensament inicia temporada itinerant per la xarxa de Biblioteques de Barcelona.
Cal inscripció prèvia