'Menja llibres estiu' a Biblioteques de Barcelona

Serveis. El programa Menja llibres a cinc biblioteques fins al 22 de juny!

Menja llibres és un projecte lúdic i educatiu amb una durada de vuit mesos, d’octubre a maig, que busca el foment i el gust per la lectura i la millora del llenguatge oral i de la llengua vehicular en infants que es troben a l’etapa inicial d’aprenentatge (2n i 3r de primària), per potenciar-ne el desenvolupament educatiu, afectiu i social.
El projecte fomenta el gust per la lectura mitjançant activitats lúdiques dinamitzades per un equip d’educadors i educadores, implicant a les famílies en l’aprenentatge dels seus fills i filles. L’objectiu del programa és garantir la igualtat d’oportunitats a la infància més vulnerable. En aquest projecte hi participen 104 alumnes de 18 escoles.

Menja llibres estiu és la continuació del programa pels alumnes que aquest any han cursat 3r de primària i que el curs vinent ja no podran participar en el projecte. La proposta és que no perdin l’hàbit lector durant el període de vacances!
Aquesta continuïtat servirà per assentar vincles entre les famílies i les biblioteques establint la connexió entre els infants i els recursos educatius del territori.

Les biblioteques que hi participen són: Sant Pau – Santa Creu, Poble-sec – Francesc Boix, Les Roquetes – Rafa Juncadella, Nou Barris i Zona Nord, agafant un paper destacat com a seus del projecte.

Hi col·laboren: +Educació i la Fundació Pere Tarrés.

Aquesta iniciativa es desenvolupa i forma part de les activitats de l’actual desplegament del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona i l’impulsa Foment de Ciutat, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’ICUB i el Consorci de Biblioteques de Barcelona.