T’ESTIU MOLT 2023

Estiu 2023. Biblioteques de Barcelona programa activitats durant tot l’estiu! Consulteu la programació més destacada.

Durant aquests mesos hi ha programats tallers infantils, activitats tecnològiques, espectacles…

Les activitats més destacades de juliol són els Tallers d’estiu de Biblioteques de Barcelona: Crea el teu propi punt de llibre!, i Crea el teu diari per als records de l’estiu! Les activitats tecnològiques per a joves tampoc s’aturen amb la calor, hi ha més d’una vintena de tallers de l‘#estàsON com Les lleis de la física, STEAM una gimcana de reptes, Robots protagonistes d’un relat fantàstic…

Durant el mes d’agost segueixen els Tallers d’estiu de Biblioteques de Barcelona, n’hi ha més d’una desena: Diari d’estiu!, Dibuix amb ombres, Fem Ioga!, Fem màgia!, Fem teatre!, Fem un receptari!, Hip Hop-Dansa Urbana, Joieria de paper, La Cianotípia, Miró – Escultures, On van les Biscatxes?, Picasso-Cares i un altre taller d’art, el Tàpies – Pintura matèrica.

I també…
Diversió assegurada a la programació Acampa a la biblioteca, el casal d’estiu d’animació lectora de les biblioteques del Districte de Sants-Montjuïc.

Tallers de robòtica per a joves a la programació Estiueja a l’American Space de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra: Cicle STEM +12. Robòtica, electrònica, programació i molta diversió i Cicle STEM +10. Robots, circuits, coding i molta diversió. Els llibres, les manualitats i els jocs són els elements principals dels tallers d’estiu 1, 2, 3 conte a través de la Biblioteca Bon Pastor per a nenes i nens de 3 a 10 anys.

Nova edició del Zero 3 – L’estiu al Casc Antic, enguany la Biblioteca Francesca Bonnemaison acull tres espectacles: el 4 de juliol teatre d’objectes i titelles per tota la família. Picasso, la Mirada; el 13 de juliol, espectacle musical, Vetllada poètica, amb Mercè Sampietro i música d’Eduard Iniesta, i una altra proposta per a públic familiar, el 18 de juliol, espectacle On és el Rovelló? Qui és? per commemorar del centenari del naixement de Josep Vallverdú. I l’Àgora Infantil a la Rambla també continua: el 5 i el 19 juliol, dos espectacles infantils a tocar de la Biblioteca Gòtic – Andreu Nin!

Ganes de dibuixar? L’artista Lluïsot, il·lustrador i dibuixant de còmic, oferirà un Taller de Sketching a la Biblioteca Fort Pienc, el 3, 10 i 17 de juliol.

I un taller d’escriptura terapèutic? El Creacions. Taller Escriu, respira de la Biblioteca Vila de Gràcia us ajudarà a escoltar-vos i a trobar noves maneres d’expressar-vos a través de l’escriptura.

Si us agrada la fotografia el Taller de Fotografia Documental que ofereix la Biblioteca Ramon d’Alòs-Moner durant el mes de juliol (4 sessions) us pot interessar. Aquest és un taller pràctic de fotografia (tant per càmera com per a mòbil) on s’explorarà el barri Besòs-Maresme. I per als més grans, el 3 de juliol, a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz, la xerrada Envelliment actiu, dependència i vida digna us donarà consells pràctics per mantenir-vos actius i animats!

Els contes també surten a les places d’Horta, torna el cicle Contes a les places organitzat per la Biblioteca Horta – Can Mariner i el Centre Cívic Matas i Ramis. El 28 de juny i el 5, 12 i 19 de juliol a diferents places del barri. I a la Biblioteca Carmel – Juan Marsé les tardes dels divendres són tecnològiques! Robòtica i llenguatge de codificació a l’abast de tothom amb el programa Biblioexperimenta!

Als nostres infants els hi agrada el cinema, oi? Doncs la Biblioteca Canyelles programa dos tallers infantils per als curiosos del setè art: Jugant com els besavis. Joguines òptiques, el 4 de juliol, i el Taller ‘Stop motion’, el 18 de juliol. I si a vosaltres us agrada explicar històries, la Biblioteca Les Roquetes – Rafa Juncadella ofereix un Taller de narració oral de quatre sessions i una mostra final, durant el mes de juliol.

I també us recomanem estones de diversió a moltes biblioteques amb els jocs de taula!