Biblioteca Francesc Candel

Biblioteca Francesc Candel

Trenca/Ments. Jornades sobre el benestar emocional de La Marina

27/09/2024 - 14:38 h

Les jornades TRENCA/MENTS neixen també amb la voluntat de visibilitzar la cura de la ment i promoure la cultura de l’autocura. Alhora es vol aprofitar per donar a conèixer els recursos existents a La Marina en relació a la salut mental i emocional i crear xarxa entre diversitat d’agents.

La tercera edició de TRENCA/MENTS arriba al barri de la Marina per parlar col·lectivament sobre els malestars emocionals i els TCA (Trastorns Conducta Alimentària).

El tret de sortida de les jornades es donarà el 10 d’octubre, coincidint amb el dia internacional de la Salut Mental, a les 18h. a la Sala Maremar.

A partir d’aquesta data i durant els mesos d’octubre i novembre, es podrà participar d’una quinzena d’activitats de diverses tipologies que s’han organitzat en diferents espais i equipaments del barri.

Durant aquestes jornades tindrà lloc un concurs de microrelats entorn de la salut mental i el benestar emocional obert a totes les persones que hi vulguin participar.

La biblioteca acollirà diferents activitats:

Trobada amb l’escriptora Elisabeth Karin Pavón Rymer-Rythén, per parlar del còmic Comiendo con miedo. Aquesta activitat serà una activitat tancada amb els Instituts Domènech i Montaner i l’Institut Montjuïc. La trobada tindrà lloc el 18 d’octubre a les 11h.

Exposició Gordas, de l’activista i artista Laura del Valle. En aquesta exposició es pot veure l’obra més compromesa de l’artista amb el moviment que reivindica la diversitat corporal del feminisme. L’acte inaugural serà el 8 de novembre a les 19h i comptarem amb la presència de l’artista.

També acollirem la cloenda de les jornades, amb la lectura i lliurament de premis del concurs de microrelats. L’acte serà el 28 de novembre a les 18:30h.

Aquesta tercera edició del cicle Trenca/Ments compta amb la col·laboració d’agents del barri i del territori: la Biblioteca Francesc Candel, el Centre Cívic Casa del Rellotge-Sala Pepita Casanellas i el Centre Cívic La Cadena, el CAP de la Marina, el CAP Doctor Carles Ribes, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Pla de Desenvolupament Comunitari, el col·lectiu Amb experiència pròpia, el Club Social Ments Obertes, el programa “A la Marina ens cuidem”, el Centre d’Atenció Precoç (CDIAP ASPACE) i Konsulta’m.

Enllaços relacionats