Agenda del Casal

Dijous, 01/09/2022

ACTIVITATS REGULARS | cada setmana al mas hi trobes...

00:00

GRUP DE L'HORT  

Dimarts, dijous i dissabtes o diumenges, de 10.30 a 14 h |  A càrrec del Grup de l’Hort

 

 

RETROBA'T AMB TU  

Dimarts, de 17 a 19 h | A càrrec de Retroba't amb tu

 

 

 

TALLER D'IDEES

Dimecres, de 16.30 a 19 h | A càrrec del Taller d’Idees

 

 

BALLS DE SALÓ PER A LA GENT GRAN 

Divendres, de 16 a 19 h | A càrrec de la Residència de Gent Gran del Guinardó

 

 

CLUB SOCIAL D’ESCACS DE PEONA I PEÓ 

Divendres, de 18 a 21 h | A càrrec de Peona i Peó. Club d’Escacs

 

GRUP D’AJUDA MÚTUA NOUS EMBARASSOS 

A càrrec de Petits amb llum

 

A  més a més...

Diversitats és un dels programes de temàtica LGTBIQ+ més longeus de Catalunya, s’emet setmanalment des de 2013 i a partir de la novena temporada, enregistraran els seus programes al Casal!

Per a més informació: diversitatsfm@gmail.com

A càrrec de Diversitats FM

 

 

 

ACTIVITATS | CINECLUB GUINARDÓ

19:00 to 13:00

 

20 d’abril, 11 de maig i 15 de juny, a les 19 h

Arriba el món del setè art al barri. El Casal Mas Guinardó en col·laboració amb l’entitat Lonestar Cultura, estrena un nou espai: el Cineclub Guinardó. Aquest projecte neix amb l’objectiu d’apropar el cinema als nostres veïns i veïnes, sempre des d’una mirada crítica però sense renunciar al gaudi. Tots els tercers dijous de mes, us presentarem un film relacionat amb alguns dels eixos de treball que practiquem al Mas.  Pretenem que l'espai sigui un lloc de trobada per a persones que vulguin conversar sobre el món cinematogràfic sense oblidar que també és entreteniment. El coneixement i la diversió poden i han d’anar agafats de la mà i el cinema és la millor eina per aconseguir-ho!

Poseu-vos còmodes que la cinta comença a rodar!

Activitat gratuïta sense inscripció

 

Lonestar Cultura és una associació sense ànim de lucre dedicada a l’organització i producció d’activitats culturals que afavoreixin l’accés de totes les persones a la cultura. Entre els seus valors hi ha el foment de la cultura com a eina per al creixement personal, social i professional i per a la igualtat de gènere, el foment de projectes culturals que ajudin a la integració i la cohesió social, l’apoderament de les persones que poden quedar excloses del fet cultural i la cessió d’un paper actiu al públic, fent-lo partícip i protagonista de l’experiència cultural.

 

Totes les sessions tindran lloc a las 19 h a la Sala amb nom de dona del casal Mas Guinardó

 

Cartellera:

> 16 de març ‘En tierra de hombres’ (2005), Niki Caro. 

Una mare soltera torna a la seva ciutat natal, a Minnesota i, per tirar endavant, busca feina a les mines de ferro, un territori cent per cent masculí. La seva condició personal i la voluntat de guanyar-se la vida en un món d’homes provoquen el rebuig de la comunitat. La pel·lícula, protagonitzada per Charlize Theron, reflecteix molt bé misèries humanes com la discriminació de gènere, però també  la solitud i la lluita per sobreviure en un camí en què, a priori, tot són dificultats.

 

> 20 d’abril ‘Alien: el octavo pasajero’ (1979), Ridley Scott. 

Clàssic del cinema de terror i ciencia ficció, aquesta cult movie comença quan la tripulació de la nau espacial Nostromo respon a un senyal d’auxili d’una nau desconeguda. Arrel d’aquest rescat, un monstre alienígena s’introduirà a la Nostromo i anirà anihilant els seus ocupants. La pel·lícula, ombrívola i esfereidora, té com protagonista una dona (Sigourney Weaver), una heroïna connectada amb les de la  mitologia clàssica que, com elles, lluitarà per vèncer el drac.

 

>11 de maig pel·lícula a concurs, del 20 d'abril al 30 d'abril.

ACTUALITZEM! Gràcies a la vostra participació en les votacions, ja tenim pel·lícula escollida per projectar a la sessió de Festa Major! Veurem Lluny del Cel (2002), de Todd Haynes. Us esperem a totes a les 19 h, i recordem a les que heu votat que el mateix dia de la projecció anunciarem la persona guanyadora del sorteig i li farem entrega del premi...si és que ha vingut!

 

> 15 de juny ‘La vida de Adèle’ (2013), d’Abdellatif Kechiche.

Adèle té quinze anys i pensa que ha de sortir amb nois, però té dubtes sobre la seva sexualitat. Una nit coneix i s'enamora inesperadament d'Emma. L'amor entre totes dues li mostra a l’ Adèle el camí del desig i la maduresa, lluitant contra els  judicis i prejudicis de familiars i amistats. Una pel·lícula poètica i dura, que mostra les escenes de sexe amb una autenticitat insòlita, com també els sentiments de les protagonistes.

 

3, 2, 1...Fem comunitat!

LES FÀBRIQUES DEL GUINARDÓ

13:00

Permanent, a la recepció del Casal

El projecte de 'Les fàbriques del Guinardó' neix d'una demanda sorgida a la Taula del Mas, que s'ha materialitzat en una primera fase en què les veïnes i veïns del barri han aportat noms i adreces de les indústries, tallers i fàbriques existents o bé desaparegudes, que ja arriben a una cinquantena.

En aquesta segona fase, fem una crida a tothom que pugui aportar informació de primera mà en forma de testimoni, documents, fotografies, material de vídeo o altres suports i que la vulguin compartir amb nosaltres per part de tirar endavant la recerca sobre les fàbriques del barri.

Aquests materials es poden enviar per correu electrònic a cemasguinado@qsl.cat o bé dur personalment al Casal (Plaça Salvador Riera, 2, de dilluns a divendres de 9:30 a 21:30 h), per ser cedides temporalment.*

A càrrec del grup motor de les Fàbriques del Guinardó

 

 

* Els documents en qualsevol suport que siguin aportats seran escanejats si així ho permeten els propietaris i copiats en cas de ser possible. 

EXPOSICIONS | 'MARIA I.PUNT'

11:00

De l’1 al 30 de juny

La Maria Conill, a través del disseny, busca retratar la vida i quotidianitat que ens envolta, amb pocs filtres, com la realitat mateixa. “Una realitat que observo des de molts àmbits”.

A càrrec de Maria Conill