Un any després. Què diu la ciència
Divulgació científica

Foto de: Pixabay

Dimecres
De 18 a 19.30 h

10/03/2021
Preu: Gratuït (cal inscriure's en línia)

Fa poc més d’un any ningú s’hagués imaginat que viuríem tantes coses en tant poc temps. La pandèmia ens ha afectat a molts nivells i a Vil·la Urània en volem parlar. A través d’un cicle de taules rodones analitzarem la nova normalitat a Barcelona un any després dels primers casos detectats de SARS-CoV-2.

En aquesta taula rodona discutirem sobre la recerca del SARS-CoV-2 i parlarem de dos dels temes de més actualitat: sistemes de detecció i vacunes.

La ponència va a càrrer de:

Carlota Dobaño és cap d'el Grup d'Immunologia de la Malària a ISGlobal i coordina grans estudis multicèntrics sobre immunitat a la malària i des de 2020 també fa recerca en immunitat enfront COVID-19. El 1992 es va llicenciar en Farmàcia a la UB, al 1994 va fer un Master en malalties infeccioses a la London School of Hygiene and Tropical Medicine i al 1999 es va doctorar a la University of Edimburg, Escòcia, fent treball de camp a Malawi. Del 1999 a 2002 va fer el postdoc en vacunes al Naval Medical Research Center, Maryland, EUA, i al 2003 es va unir a ISGlobal i al Centro de Investigaçao em Saude da Manhiça, de Moçambic.

Laura Lechuga és professora d’investigació del CSIC, cap del grup Nanobiosensors i aplicacions bioanalítiques a l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i al CIBER-BBN. La seva investigació es centra en l’àrea dels Biosensors nanofotònics i la seva aplicació en el diagnòstic clínic i mediambiental. L’any 2020 ha tingut un gran reconeixement a la seva carrera investigadora rebent els premis Ada Byron a la dona tecnóloga, el premi Jaume I en noves tecnologies i el Premi Nacional en investigació a la categoria de transferencia de tecnologia.

 

Podreu realitzar les inscripcions en línia a partir del 24/02/2021

[Inscripció en línia AQUÍ]

Rebreu per e-mail l'enllaç de l'activitat uns dies abans.

Places limitades.

 

Telèfon: 93 706 12 95
Email: informacio@vilaurania.net

Compartir