Teatre: Boira a les orelles
Barcelona Districte Cultural

Divendres
De 20 a 21.30 h

26/11/2021
Preu: Gratuït (cal inscriure's en línia)

L’Enric, quan era petit, pensava que només els homes parlaven, perquè només els podia sentir a ells. Com que tan sols podia percebre els sons més greus, els tons aguts de les dones li passaven desapercebuts. Es convertien en boira, boira a les seves orelles, una teranyina on els sons es quedaven atrapats de tal manera que per a ell era impossible descodificar-los.

Fins que va complir els cinc anys, ningú no es va adonar que l’Enric, que va néixer el 1984, era sord. Ell, que pertanyia a una família de músics, no podia sentir la música perquè patia una sordesa del 97%. Però va aprendre a fer-ho, va aprendre a tocar el piano i a cantar i a llegir els llavis i a utilitzar els audiòfons... també es va fer arquitecte i va descobrir la seva passió pel teatre que el va portar a fer-se escenògraf i un dels membres de la companyia Els Pirates Teatre, que ja té dues dècades de vida i en la qual també milita la seva germana bessona, l'Anna, ballarina i coreògrafa.

La família de l’Enric va triar que fos un nen normal i un adult tan normal com ho poden ser la resta d’adults. I així, des de la normalitat, és com sempre s’ha relacionat amb els altres membres de la companyia que ara han decidit retre-li homenatge i explicar com és viure i conviure amb la sordesa en aquest espectacle que fuig de dramatismes (com l’Enric ha fet a la seva vida) i s’aproxima a la realitat de les persones sordes amb tendresa, humor i música.

La companyia 

Els Pirates Teatre, que aplega un col·lectiu de 14 creadors de disciplines diferents, va néixer el 2001 i des de fa més de 7 anys, a més de crear espectacles, s’han fet càrrec de la gestió de la Sala Maldà. La companyia deu el seu nom al primer espectacle que va portar a escena, l’opereta Els Pirates de Gilbert i Sullivan, i en les seves propostes la música sempre té un paper molt important. Entre les seves creacions destaquen les adaptacions que han fet de textos de Shakespeare, com Les feres a partir de L’amansiment de la fúria, Nit de Reis i Somni d’una nit d’estiu; o de Molière, com La mascarada a partir del text El burgès gentilhome.

 

 

Podreu realitzar les inscripcions en línia a partir del 11/11/2021

[Inscripció en línia AQUÍ] 

Conductor de l'activitat: Cia Els Pirates

On: Centre Cívic Vil·la Urània
Adreça: c/ Saragossa, 29

Telèfon: 93 706 12 95
Email: informacio@vilaurania.net

Compartir