Concert “Al voltant d’Ola Gjeilo”, a càrrec de l'Orfeó Català i Cors de l’Escola Coral

Atrás

Traductor de google :

SEl compositor convidat d’aquesta temporada al Palau de la Música utilitza, en les seves creacions, uns referents musicals que van des de la tradició nòrdica europea fins als sons cinematogràfics nord-americans.

És originari d’un poblet de Noruega de poc més de sis mil habitants (és l’únic personatge conegut que hi ha nascut, que se sàpiga), però la música que fa s’ha escoltat arreu del món o gairebé, ja que aquest pianista i compositor de música simfònica i coral és un dels més interpretats dels nostres temps. Amb un talent musical evident i amb una infantesa sonora eclèctica que passava per Brahms i també per ABBA, es va formar a Londres i Nova York. Viu a aquesta ciutat nord-americana, on compon de manera independent una música d’estil gairebé cinematogràfic que ha estat descrita com a exuberant i harmoniosa. Entre els seus referents i fonts d’inspiració hi ha clàssics com Händel, Beethoven, Mozart, Brahms i, especialment, Rakhmàninov, però també llegendes del jazz com Keith Jarrett i Pat Metheny, les composicions per al cinema del nord-americà Thomas Newman i, fins i tot, les escultures de vidre de Dale Chihuly i els edificis de Frank Gehry (el del peix del Port Olímpic i el Museu Guggenheim de Bilbao). 

Escoltarem una tria de les seves obres, entre les quals hi haurà Dreamweaver , en un concert en què Ola Gjeilo mateix toca el piano i hi actuen l’Orfeó Català, el Cor Jove de l’Orfeó Català i el Cor de Noies de l’Orfeó Català.

Una producció del Palau de la Música Catalana.

Direcció: Pablo Larraz, Montserrat Meneses, Oriol Castanyer

Composició: Ola Gjeilo

Interpretació: Ola Gjeilo (piano) / Orfeó Català (Pablo Larraz, director; Montserrat Meneses, subdirectora) / Cor Jove de l’Orfeó Català (Pablo Larraz, Oriol Castanyer, directors) / Cor de Noies de l’Orfeó Català (Montserrat Meneses, directora) 

Horarios

Otros

Se celebra en:
Palau de la Música Catalana.
Las localidades se venden en :
Web Festival GREC.
Las localidades se venden en :
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organizado por:
Institut de Cultura de Barcelona.

Palau de la Música Catalana

Dirección:
C Palau de la Música, 2
Distrito:
Ciutat Vella
Barrio:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Ciudad:
Barcelona
Dónde
Palau de la Música Catalana
Cuándo
07/07/2024

Número de teléfono

Tel.:
932957200
Fax:
932957210

You may also be interested in...