Regeneració Urbana
El Programa de Regeneració Urbana de Barcelona (PRUB) és una estratègia global, unitària i multidisciplinària d’actuacions que afecten tant edificis com teixits urbans, quan existeixin situacions d’insuficiència o degradació dels requisits bàsics de funcionalitat, seguretat i habitabilitat de les edificacions, i tenen caràcter integrat en articular-hi mesures socials, ambientals i econòmiques.
L’Ajuntament de Barcelona vol aconseguir un desenvolupament urbà que transcendeixi les consideracions habituals de la rehabilitació integral en donar solucions específiques per promoure la inclusió, l’ús eficient dels recursos, la mitigació i l’adaptació del canvi climàtic i la resiliència.
Qui ho fa?
L’Institut Municipal d’Urbanisme, d'acord amb els seus estatuts, gestiona tant l’execució i coordinació del programa com la comunicació amb els potencials beneficiaris, en coordinació amb altres ens de l’Ajuntament.
El programa de regeneració urbana forma part de l’estratègia de desenvolupament urbà, sostenible i integrat (EDUSI) Eix Besòs, i està cofinançada amb fons europeus FEDER.
Podeu veure la sessió “Repte urbà de regeneració d'edificis d'habitatges amb sistemes innovadors sostenibles” celebrada el 22 de novembre de 2022 en aquest vídeo.
Objectius estratègics del programa
Implementació del programa
Àmbits territorials d’actuació
Càtedra de Regeneració Urbana
L’IMU patrocina la 'Càtedra de Regeneració Urbana' de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), centrada en la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de la regeneració urbana.
Els projectes i les experiències dels dos primers cursos de la 'Càtedra' s’han recopilat en aquestes publicacions, què posem a la vostra disposició: 01 Ciutat Meridiana, 02 Ciutat Meridiana.