Nou Barris participa per primera vegada en la Nit de les Religions

13/09/2021 - 14:41 h

El 18 de setembre es podrà visitar la Parròquia de Santa Engràcia, el Banc d'Aliments de l'Arxiprestat Trinitat-Roquetes i el Centre Islàmic de Nou Barris

Els dies 18 i 19 de setembre tindrà lloc a Barcelona la sisena edició de la Nit de les Religions. La iniciativa inclou un programa d’activitats, presencials i virtuals, organitzades per 40 centres de culte i entitats de diferents conviccions que oferiran xerrades, tallers, concerts, representacions i rutes guiades, entre altres activitats.

Nou Barris hi participa per primera vegada, amb la següent programació, que es desenvoluparà íntegrament el dia 18:

  • 10.15 a 10.30 h. Punt de trobada a la Parròquia de Santa Engràcia (plaça de Santa Engràcia, 1)
  • 10.30 a 11.15 h. Visita a la Parròquia de Santa Engràcia
  • 11.30-12 h. Visita al Banc d’ Aliments de l’Arxiprestat Trinitat-Roquetes (DISA)
  • 12 a 12.45 h. Visita al Centre Islàmic de Nou Barris

Activitats amb inscripció prèvia a: https://forms.gle/nGNYsemBHtvewGG19

La Nit de les Religions

La Nit de les Religions té com a objectiu principal generar i promoure un espai de trobada, de coneixement mutu i de diàleg entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona. Seran dos dies de portes obertes i de diàleg en què participaran quaranta comunitats i entitats de diverses tradicions religioses o conviccions: cristianes de diferents denominacions, musulmanes, jueves, budistes, bahá’ís, hindús, sikhs, i també entitats no religioses, entre d’altres. Com en les edicions anteriors, serà una jornada per conèixer la pluralitat de conviccions, tradicions espirituals i confessions dels veïns i veïnes de la ciutat i interaccionar-hi. L’edició d’enguany, com ja va esdevenir la de l’any passat, s’ha adaptat a la realitat actual, marcada per un context de crisi sanitària arran de la covid-19.

A través del diàleg interreligiós, interconviccional i intercultural, la Nit de les Religions posa en relleu que la pluralitat religiosa enriqueix la identitat de Barcelona i en forma part, i busca trencar prejudicis i estereotips que són font de diverses formes de discriminació, al temps que promou els valors de la cultura de la pau.

La iniciativa rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social La Caixa, i l’organitza l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional, AUDIR, amb el lideratge del seu grup de joves.

Podeu consultar-ne el programa sencer aquí. Tingueu en compte que totes les activitats tenen un aforament limitat i que algunes, com és el cas de les de Nou Barris, requereixen d’inscripció prèvia per poder assistir.

Inscripció per a l’acte inaugural aquí.

Podeu seguir tota l’actualitat a les xarxes a través de #nitreligions2021.