Educació financera per a persones grans a Nou Barris

04/10/2022 - 13:13 h

Us oferim consells de prevenció i seguretat, i us expliquem quins són els vostres drets davant les entitats financeres i com evitar l’exclusió dels serveis financers

Barcelona inicia les sessions “Educació financera per no deixar ningú enrere” per a persones grans i el seu entorn proper, amb l’objectiu d’explicar-los els seus drets davant les entitats financeres i els serveis bancaris, d’aprofundir en com evitar l’exclusió dels serveis financers i de proporcionar-los consells de prevenció i seguretat.

A Nou Barris, la trobada tindrà lloc el dilluns 17 octubre, a les 17.30 hores, al Casal de Gent Gran Vilapicina i Torre Llobeta. Anirà a càrrec d’AICEC – ADICAE, l’associació d’usuaris de bancs, caixes i assegurances (telèfon 93 402 32 74) Per poder-hi assistir, cal contactar amb l’entitat.

Aquestes sessions, una iniciativa de les regidories de Comerç i Consum i Persones Grans, són presencials i gratuïtes, duren aproximadament una hora i tractaran:

  • Relacions de consum i drets de les persones consumidores: en especial, en temes financers i els productes bancaris, així com els serveis d’atenció de les entitats financeres i les entitats bancàries
  • Productes bancaris i serveis financers, com els comptes bàsics, les targetes i les comissions, els préstecs personals, les hipoteques i els avals (en especial, les cancel·lacions), el sobreendeutament, les hipoteques inverses, els vitalicis i les assegurances de salut i vida, i també la Llei de la segona oportunitat i els plans de pensions
  • Banca en línia
  • Recomanacions preventives, com les visites a domicili, els missatges al mòbil i les estafes
  • On poden adreçar-se per fer consultes i reclamar

Podeu consultar més informació sobre les sessions aquí. També està disponible el telèfon d’informació 934 023 274 (de dilluns a divendres, de 9.30 a 14 hores).

A més d’aquestes sessions específiques d’educació financera, l’OMIC segueix oferint sessions informatives als diferents equipaments i col·lectius durant tot l’any. Les sessions les imparteixen la mateixa OMIC i les diferents associacions de persones consumidores; poden ser per a un públic divers, i els temes poden ser tant genèrics o per a col·lectius com temes específics de consum.