Ginés Cuesta, Amparo Cid i el Club de Bàsquet Turó de la Peira, guanyadors dels Premis Nou Barris

19/05/2023 - 12:06 h

L'acte de lliurament va estar marcat per la mort aquesta mateixa setmana de Ginés Cuesta, un dels guardonats

Ahir dijous va començar la Festa Major de Nou Barris, i un dels actes estrella d’aquesta primera jornada va ser l’entrega dels Premis Nou Barris. Uns guardons que vivien la seva segona edició des de que van ser recuperats, i que a través de la votació popular reconeixen a les entitats i veïns i veïnes de Nou Barris que treballen en projectes d’interès o rellevància pública en matèria educativa, social, cultural, cívica, socioeconòmica, esportiva o de cooperació.

La gala va comptar amb la presència de la presidenta del Consell del Districte, Gemma Sendra, i amb l’acompanyament musical del joveníssim pianista Álvaro Esteve. Malauradament, l’esdeveniment es va veure alterat per una trista notícia, la mort només dos dies abans del guanyador en la categoria masculina, Ginés Cuesta, que va ser homenatjat amb un sentit minut de silenci. Des d’aquí enviem el nostre condol a tota la seva família i amistats.

Els guanyadors

El període de votacions per escollir els premiats de cada categoria va durar un mes, i un cop tancat es van registrar els 1.375 vots rebuts. Aquests van decidir que els guanyadors entre totes les candidatures rebudes fossin:

A la categoria individual masculina, Ginés Cuesta Ortiz: nascut a Barcelona el 1945, aquest veí de Verdun, vinculat al món del cinema entre molts altres oficis, va immortalitzar des de l’any 1962 l’evolució del barri en fotografies en blanc i negre. Un arxiu fotogràfic que va cedir a l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris, i que esdevé un element imprescindible per preservar la memòria dels nostres barris.

A la categoria individual femenina, Amparo Cid Martín: veïna de la Prosperitat, fa més de 20 anys que participa activament en la vida social del barri i col·labora de forma desinteressada amb la gent gran. Ha fundat les associacions Gent Gran-Escola, Vida Sana Txi-Kung i Raig de Llum de Psicologia, Creixement Personal i Autoestima. Avui dia, i amb 91 anys, segueix ajudant persones que pateixen depressió i/o problemes d’autoestima.

A la categoria col·lectiva, el Club de Bàsquet Turó de la Peira: aquesta entitat treballa en sis escoles de Nou Barris duent-hi a terme tasques de formació esportiva i de valors inherents a l’esport, i té una línia d’ajuts econòmics que permeten que totes les nenes i nens puguin formar part del club sense diferència de perfil social, econòmic ni de procedència o gènere. Actualment el club compta amb 280 jugadors i jugadores, dels quals 220 són menors de 18 anys.