‘A l’estiu, Barcelona t’acull’ a la Biblioteca Nou Barris

26/07/2023 - 16:30 h

El programa ofereix al jovent un espai lúdic de confiança per fomentar les relacions i l’intercanvi intercultural

Set biblioteques de Barcelona participen en el programa per a joves nouvinguts “A l’estiu, Barcelona t’acull”. Aquest programa ofereix als joves un espai lúdic de confiança per fomentar les relacions i l’intercanvi intercultural. Se’ls acompanya perquè coneguin la ciutat i es familiaritzin amb el barri. D’aquesta manera, practiquen l’autoconfiança i se’ls ensenya el català com a llengua de contacte amb l’entorn.

Enguany, set biblioteques participen en el programa. Al nostre districte, la Biblioteca Nou Barris. I a la resta de la ciutat, totes aquestes: Biblioteca Sant Pau – Santa CreuBiblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí CentellesBiblioteca Vapor VellBiblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda, , Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra i Biblioteca Gabriel García Márquez.

Durant aquests dos mesos aprendran nocions bàsiques de català per ajudar-los en la seva incorporació a l’institut a la tardor, i coneixeran llocs del seu barri com mercats i espais per al jovent. També coneixeran indrets de Barcelona com el Tibidabo, Cosmocaixa, el Park Güell, el Castell de Montjuïc o el parc de la Ciutadella. A més, faran una trobada amb els Castellers de Gràcia i no faltarà algun dia de platja. Tot plegat, amb l’objectiu que s’impliquin en la nova ciutat d’acollida i se n’hi sentin part.

‘A l’estiu, Barcelona t’acull’, forma part del programa de Noves Famílies: acompanyament al Reagrupament familiar de la Direcció de Serveis d’Immigració i Refugi de l’Ajuntament de Barcelona, i es du a terme en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona i Biblioteques de Barcelona.