AsoGym, nominada al Premi Dona i Esport

03/11/2023 - 12:25 h

L’entitat, que finalment no ha estat premiada, optava al guardó en la categoria “Premi al Club Esportiu”

El club de gimnàstica rítmica AsoGym ha estat nominat al Premi Dona i Esport de 2023. Aquests guardons, en la categoria de “Premi al Club Esportiu”, volen reconèixer l’entitat esportiva de Barcelona que hagi destacat per la seva tasca en la promoció de l’esport femení, bé per la seva trajectòria, o bé per la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení durant l’any anterior. També premien el foment de la participació i presència de les dones en tots els àmbits d’actuació impulsant el principi d’igualtat d’oportunitats.

AsoGym

AsoGym és una associació esportiva de gimnàstica rítmica especialitzada en aquesta disciplina com a activitat extraescolar i de competició. L’entitat està formada per 250 famílies. D’aquestes, n’hi ha que fan extraescolar a escoles, d’altres formen part de l’equip de competició escolar, i un darrer grup competeixen com a federades.

L’associació va néixer fa una dècada a Nou Barris i al llarg d’aquest temps ha anat participant en diferents competicions organitzades per clubs. Des de la temporada 2019-2020, però, van decidir fer una passa més i competir en el món federat per tot Catalunya. L’any 2021 van aconseguir per primera vegada la classificació per al campionat espanyol de gimnàstica rítmica.

Més informació de l’entitat al seu web: www.asogym.com

Premi Dona i Esport

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, convoca cada any el Premi Dona i Esport.

Enguany, el Premi Mitjà de Comunicació ha recaigut en Imma Pedemonte, periodista esportiva de TV3 amb més de 40 anys de trajectòria al departament d’esports. El Premi Club Esportiu ha estat pel C.E. Barcelona Tsunami, el club d’hoquei en línia que s’ha mantingut en la màxima categoria femenina nacional des del 2022. El Premi Dona Esportista se l’ha emportat Laura Ester Ramos, la waterpolista olímpica que, l’any 2012 a Londres i l’any 2020 a Tòquio, va guanyar la medalla de plata als Jocs Olímpics. El Premi Dona Dirigent Esportiva ha estat per Amanda Gutiérrez, fundadora de FUTPRO, el primer sindicat de jugadores de futbol femení. El cinquè i últim premi, el Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport, ha estat per la Maria Planas Monge, jugadora de bàsquet, entrenadora, seleccionadora i directora tècnica.

Cada premiada i cada candidata representen una història de treball, esforç i passió, testimoniant el canvi i la progressió present en l’esport. Amb accions com el Premi Dona i Esport, Barcelona s’erigeix en una ciutat no només apassionada per l’esport, sinó també com a referent en la lluita per la justícia i la igualtat de gènere.