Nova fita esportiva del SESE Special. Per segon any consecutiu, l’equip ha guanyat el Campionat d’Espanya de Bàsquet per a persones amb discapacitat intel·lectual FEDDI entre clubs, disputat el 20 i 21 d’octubre d’aquest any a Ciudad Real.
L’equip va prendre part en el torneig en la categoria “Competició”, el nivell més alt de participació, dirigit als esportistes que posseeixen un nivell de competència esportiva prou elevat com per poder practicar l’esport sense haver de modificar-ne el reglament corresponent.
El SESE Special es va imposar en els quatre partits disputats: contra els valencians d’Units CD Valencia i els madrilenys de CD a la par. En la semifinal, i en un partit molt ajustat, es van endur la victòria davant dels castellonencs Álter. Finalment, en la gran final es van imposar a un altre equip madrileny, l’Afandice.
Aquests dos campionats consecutius no han estat els únics èxits esportius rellevants de l’equip. El novembre de 2021 ja van guanyar el campionat “Ciutat de Bàsquet Català 2021” en els nivells I i II de la competició, en el decurs del XXX Campionat de Catalunya de Bàsquet organitzat per la Federació Acell (Esportistes amb discapacitat intel·lectual).
SESE Special
El SESE Special forma part de la Secció Esportiva Santa Eulàlia (SESE), una de les entitats esportives més antigues de Catalunya, fundada l’any 1952. Des de llavors, el club ha dut a terme una tasca de promoció de la pràctica esportiva per apropar-la a infants, joves i adults.
El SESE Special va néixer l’any 1992. Els jugadors van començar en el món del bàsquet a través de la Fundació Pau Gasol i la seva “Academy”. Al llarg dels anys han tingut diferents noms, fins a acabar esdevenint els actuals SESE Special des de 2015. Llavors, es van integrar a les seccions esportives amb discapacitat intel·lectual del club per promoure valors com la igualtat i la integració.
La filosofia dels SESE Special és molt clara: els esportistes són el més important, i poden aprendre i gaudir d’un esport normalitzat i adaptat al seu nivell. L’entrenament constant és clau perquè aporta beneficis psíquics, físics i socials, fet que permet millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.