La coberta verda de l’edifici dels Porxos d’en Xifré guardonada amb els Premis de la Nova Bauhaus Europea.

El projecte va ser un dels deu guanyadors dels Primer Concurs de Cobertes Verdes convocat per l'Ajuntament de Barcelona

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Aquesta coberta, obra de MataAlta Estudio, va ser una de les guanyadores del Primer Concurs de Cobertes Verdes.  Amb una superfície verda de 390 metres quadrats, la seva execució va ser subvencionada en un 75% del seu cost per l’Ajuntament en el marc del concurs.

Forma part d’una intervenció que pretén convertir tot el conjunt de terrats de l’illa en una gran coberta verda, començant amb un primer tram a la dreta de l’illa. La coberta conté zones d’esbarjo, estenedors, solàriums i horts urbans, accessibles per a tota la comunitat de veïns: els 11 habitatges d’aquest edifici i els de la resta de l’illa.

És una coberta extensiva amb arbustos, herbàcies i algun arbre, que incorporarà recollida d’aigües pluvials, generació d’electricitat amb plaques fotovoltaiques i una zona de compostatge a partir de residus orgànics; tot per l’autoabastament de la pròpia coberta verda. S’hi ha instal·lat un hotel d’insectes, nius d’ocell i taules on els ocells puguin veure per incrementar la diversitat.