Les noves terrasses es regularitzen

L’Ajuntament va actualitzar l'ordenança per adaptar la normativa i consolidar les terrasses noves i  les ampliacions excepcionals que es van ubicar a la calçada excepcionalment per donar suport a la restauració arran de la pandèmia. Amb aquests canvis s’ha volgut afavorir l'ordenació de l'espai públic, garantir-ne un ús segur i accessible i facilitar la viabilitat del sector de la restauració preservant els petits negocis tradicionals.

 

Per tal que els restauradors tinguessin més marge per fer les sol·licituds, es va allargar el termini de sol·licitud fins al 31 de març. La previsió és que les terrasses en calçada que es mantinguin ja disposin del moble homologat obligatori, de manera que el 2022 serà l'any de la desaparició definitiva dels blocs de formigó i elements provisionals dels carrers de la ciutat.

La continuïtat d’aquests espais  requerirà l'aval tècnic el compliment dels criteris de l'ordenança pel que fa a distàncies, accessibilitat, garanties de pas per al veïnat, etc. Una novetat és que hauran de disposar del mobiliari homologat obligatori: un moble plataforma accessible i segur on col·locar les taules i les cadires, que farà possible la retirada definitiva dels blocs de formigó. Actualment hi ha 8 models de moble plataforma homologats, 4 en cordó d'aparcament i 4 en xamfrà, fabricats per les empreses Urbadis MicroarquitecturaEscofetLeku Estudio -Durbanis i Fablab- Alberch- Hortàlia.

La instal·lació de les noves plataformes es farà de manera progressiva i a demanda dels locals.

Per incentivar i facilitar el canvi als mobles en calçada, el consistori ha llençat una línia de subvencions a la instal·lació de plataformes per un valor de fins a 4 milions d'euros. El termini per sol·licitar les ajudes, dirigides als establiments de restauració amb espais de terrassa situats a la calçada, va ser entre el 4 d’abril al 17 de maig de 2022.