Avantprojecte d'urbanització del parc de Can Batlló

13/01/2020 - 11:32

Bordeta. Presentació del projecte en què s'està treballant per donar forma als més de 48.000 metres quadrats de zona verda del futur parc de Can Batlló, a partir de les propostes sorgides durant el procés participatiu veïnal.

Dijous 9 de gener, amb la sala d'actes de la nova Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV) plena de gom a gom, va tenir lloc una sessió participativa per donar a conèixer el futur parc de Can Batlló a tot el veïnat. El projecte d'urbanització definitiva de l'antic recinte industrial acabarà de donar forma als més de 48.000 metres quadrats de zona verda, pràcticament la meitat de tot Can Batlló (la resta són equipaments i camins de pas). S'hi encabiran jardins i horts, àrees de joc i d'estada, esportives i d'esbarjo per a gossos, camins i espais d'aigua...

En paral·lel a la rehabilitació de les naus industrials per ubicar-hi nous equipaments, com l’EMAV a l’antic bloc 7, la reurbanització dels espais oberts de l’antic recinte donarà lloc al gran parc del barri de la Bordeta. Les zones verdes es concentren a la part més propera al carrer de Parcerisa i el camí de la Cadena: 27.000 metres quadrats que superen la superfície, per exemple, del Parc de l’Espanya Industrial. Però també es distribueixen per les cinc grans places que queden entre els nous edificis d’habitatges i les antigues naus recuperades com a equipaments, a les parts més properes als carrers de la Constitució i de Mossèn Amadeu Oller.

L’any 2018, el moviment veïnal de Can Batlló ja va elaborar una proposta d’urbanització del futur parc. El procés participatiu es va completar la setmana passada amb una sessió a la sala d’actes de l’EMAV, oberta a tots els veïns i veïnes de la Bordeta i barris limítrofs. En sis mesos estarà fet el projecte executiu d’urbanització del parc de Can Batlló, per començar les obres al llarg del 2021.