Continguts per mes

Raïm, llenties, pudding, galetes, fideus… Coneixes les tradicions gastronòmiques d’arreu del món per donar-li la benvinguda al nou any? Ben segur que el dia 31 de desembre el raïm no faltarà a les nostres taules. I és que aquesta tradició va començar l’any 1909, quan uns viticultors del País Valencià van decidir repartir raïm entre els ciutadans per donar-li sortida a l... Seguir llegint
Les barbacoes a l’hivern són ideals per a tota la família. Per exemple, el dinar o el brunch de diumenge, es poden traslladar a l’exterior. I no cal que siguis un fanàtic de la carn a la brasa, ja que pots preparar unes verduretes o patates al caliu. Hi ha alguna cosa més sana, bona i senzilla que les verdures a la brasa?  Per això, aprofitant que avui és el dia del pebrot,... Seguir llegint
Són moltes les tradicions que ens acompanyen durant les festes de Nadal i que any rere any anem mantenint. Quan s’acosta Cap d’Any, a més de menjar els dotze grans de raïm amb les campanades, un dels costums més arrelats és el de portar una peça de roba interior de color vermell. L’origen d’aquesta tradició no és del tot clar, però es coincideix que dur el color vermell... Seguir llegint
Més d'una setantena d'organitzacions del barri del Raval han engegat la inicitaiva #sumapelraval, que ajuda a què les famílies en risc d'exclusió social tinguin les seves necessitats cobertes mitjançant la distribució d'aliments, productes de neteja i d'higiene personal.  Aquest projecte acompanya els veïns i veïnes a fer la compra per establir un espai de vincle i... Seguir llegint
Ja quasi les tenim aquí. Queden ben pocs dies perquè arribin les festes de Nadal, en les quals les receptes i plats tradicionals s’apoderen de casa nostra. Avui us parlem d’alguns dels plats més típics de les celebracions nadalenques, on l’aviram és sovint protagonista. La celebració de Sant Esteve, per exemple, és sinònim de canelons, tot i que -per sort!-, se’n poden... Seguir llegint
21 de desembre, quasi Nadal i encara no saps què fer? Tranquil·litat! Avui aprofitant que és el Dia Mundial de la Gamba (aliment per excel·lència d’aquesta festivitat) et portem algunes idees de plats que et faran la vida més fàcil en aquestes festes que s’apropen, implacables.  En la proposta d’avui no cal encendre el foc, només ens farà falta un corró... Seguir llegint
Arriben les festes de Nadal, i amb elles les nostres llars es vesteixen amb les millors gales, es reviu la il·lusió dels nens i no tant nens, i tornen els retrobaments amb amics i familiars. I és clar! Amb els Nadals arriben també els grans àpats, els torrons, el tortell, el cava, i totes aquelles elaboracions tan bones que les àvies han cuinat durant tants anys.  Sabem que... Seguir llegint
La sopa de galets és el primer plat estrella típic del dia de Nadal, sobretot, a Catalunya tot i que a Itàlia també en mengen de galets. En diuen lumaque, que vol dir “cargol”, i els preparen amb salsa com si d’uns macarrons es tractés. Ens ho explica Nuria Revilla, propietària de la parada Farina, pasta fresca que es troba a quatre mercats de Barcelona: el de la Concepció, el... Seguir llegint
És ben sabut que els torrons i els polvorons són els dolços per excel·lència d’aquestes festes de Nadal. Durant aquesta època nadalenca, no hi ha àpat que no acabi amb la taula plena de torrons i polvorons, de tots els gustos, formes i colors!  Hem parlat amb dos especialistes en la matèria, la parada de Torrons d’Agramunt del Mercat de la Boqueria, i Lagrana del... Seguir llegint
L’amic invisible és un dels jocs més tradicionals quan s’acosta el Nadal, ja sigui amb amics, família o companys de feina. Això de tenir un amic secret de qui es rep un regal dona molt de joc i és diversió assegurada per a grans i petits. Si us falten idees per a regals, avui us n’oferim algunes amb l’ajuda d’alguns paradistes dels mercats de Barcelona. La... Seguir llegint

Pàgines