Són moltes les tradicions que ens acompanyen durant les festes de Nadal i que any rere any anem mantenint. Quan s’acosta Cap d’Any, a més de menjar els dotze grans de raïm amb les campanades, un dels costums més arrelats és el de portar una peça de roba interior de color vermell. L’origen d’aquesta tradició no és del tot clar, però es coincideix que dur el color vermell... Seguir llegint
Més d'una setantena d'organitzacions del barri del Raval han engegat la inicitaiva #sumapelraval, que ajuda a què les famílies en risc d'exclusió social tinguin les seves necessitats cobertes mitjançant la distribució d'aliments, productes de neteja i d'higiene personal. Aquest projecte acompanya els veïns i veïnes a fer la compra per establir un espai de vincle i... Seguir llegint
Ja quasi les tenim aquí. Queden ben pocs dies perquè arribin les festes de Nadal, en les quals les receptes i plats tradicionals s’apoderen de casa nostra. Avui us parlem d’alguns dels plats més típics de les celebracions nadalenques, on l’aviram és sovint protagonista. La celebració de Sant Esteve, per exemple, és sinònim de canelons, tot i que -per sort!-, se’n poden... Seguir llegint
21 de desembre, quasi Nadal i encara no saps què fer? Tranquil·litat! Avui aprofitant que és el Dia Mundial de la Gamba (aliment per excel·lència d’aquesta festivitat) et portem algunes idees de plats que et faran la vida més fàcil en aquestes festes que s’apropen, implacables. En la proposta d’avui no cal encendre el foc, només ens farà falta un corró... Seguir llegint
La sopa de galets és el primer plat estrella típic del dia de Nadal, sobretot, a Catalunya tot i que a Itàlia també en mengen de galets. En diuen lumaque, que vol dir “cargol”, i els preparen amb salsa com si d’uns macarrons es tractés. Ens ho explica Nuria Revilla, propietària de la parada Farina, pasta fresca que es troba a quatre mercats de Barcelona: el de la Concepció, el... Seguir llegint
És ben sabut que els torrons i els polvorons són els dolços per excel·lència d’aquestes festes de Nadal. Durant aquesta època nadalenca, no hi ha àpat que no acabi amb la taula plena de torrons i polvorons, de tots els gustos, formes i colors! Hem parlat amb dos especialistes en la matèria, la parada de Torrons d’Agramunt del Mercat de la Boqueria, i Lagrana del... Seguir llegint
L’amic invisible és un dels jocs més tradicionals quan s’acosta el Nadal, ja sigui amb amics, família o companys de feina. Això de tenir un amic secret de qui es rep un regal dona molt de joc i és diversió assegurada per a grans i petits. Si us falten idees per a regals, avui us n’oferim algunes amb l’ajuda d’alguns paradistes dels mercats de Barcelona. La... Seguir llegint
Els mercats de Barcelona han estat, històricament, una peça clau a l’hora de forjar la identitat i el teixit comercial de la ciutat i les persones que en formen part en són el tresor més valuós. Les noves generacions tenen molt a dir en el futur dels mercats i, tot i que voldríem que n’hi hagués més, el cert és que als mercats també hi podem trobar cares joves. En voleu conèixer dues... Seguir llegint
D’aquí a onze dies donarem la benvinguda a l’hivern! Aquesta època de l’any es caracteritza per fruites riques amb vitamina C i fibra com les taronges i les mandarines, i per verdures riques en aigua, fibra, vitamines i minerals com els espinacs, les cols de Brussel·les, les bledes, la coliflor, el bròquil i el porro. A la parada Tugas i Companyia, del Mercat de Sant... Seguir llegint
Des de l’1 d’octubre que el Mercat de la Trinitat disposa d’un nou servei de repartiment a domicili. S’adreça, especialment, a la gent que tingui dificultats per carregar la compra fins a casa i/o pujar-la fins al domicili. L’objectiu és facilitar que es pugui continuar anant al mercat a comprar i a relacionar-se. El servei el donen Perifèria 9B, el servei a... Seguir llegint