Dossier trimestral de novembre: antiracisme, Economia Social i Solidària i discriminacions a Barcelona
L’article principal del dossier trimestral de novembre posa el focus en l’agenda d’activitats ‘Veus contra el racisme’, que inclou una seixantena d’esdeveniments culturals, xerrades, tallers, debats, conferències, cinefòrums, arts escèniques, clubs de lectura i exposicions, dissenyades tant per entitats socials i antiracistes de la ciutat com des d’algunes àrees municipals.
A més, la iniciativa va acompanyada de la campanya de comunicació ‘Uneix la teva veu contra el racisme’, dirigida a generar reflexió i implicació de la ciutadania en la lluita antiracista, amb protagonistes com l’escriptora i formadora en educació antiracista, Desirée Bela, l’actor i activista antiracista Ayoub El Hilali, o la comunicadora i activista Leyao Rovira.
En segon lloc hi ha l’entrevista a la Luz Helena Ramírez, que parla de la seva perspectiva de l’Economia Social i Solidària, amb la qual és crítica: “La persona que l’ESS posa al centre té unes característiques d’origen i classe que no corresponen als sectors populars de la societat”. També parla de la intersecció entre ser dona, racialitzada i migrant, de la precarietat en el sector de les cures i molt més.
Conclou l’entrevista afirmant que “si totes les persones migrades poguessin votar, hi hauria unes altres polítiques”.
Aquesta edició del dossier tanca amb un resum de les dades del darrer Informe de l’Observatori de les Discriminacions a Barcelona. S’hi destaca l’augment de denúncies de discriminació registrades a la ciutat respecte l’any anterior; que el racisme i la xenofòbia continuen sent els primers motius de discriminació i que la salut, l’LGTBI-fòbia i la llengua són els següents.