Diferents equips de professionals i alumnes de conservació-restauració, han portat a terme treballs de recerca aplicada amb l’objectiu de trobar solucions per a la conservació d’aquest tipus de  patrimoni, tan comú a la nostra ciutat. Des d’aquí, volem agrair molt especialment a la Universitat de Barcelona –Facultat de Belles Arts – a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC) i a la Diputació de Barcelona  –Laboratori de Restauració i Conservació preventiva de l’Oficina de Patrimoni Cultural–  la resposta al repte proposat.

Si en aquests consells no trobes el que necessites o encara tens més dubtes que abans, el millor és que busquis un professional.  Et recomanem que et posis en contacte amb l’AADIPA –Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic– o bé amb CRAC – Conservadors-Restauradors Associats de Catalunya–. Ells et podran orientar amb la intervenció i els professionals més apropiats.

Última actualització de la pàgina: 22/9/2020

De quina tècnica està fet el meu mosaic?

Consells de conservació

Per poder aconsellar-te bé sobre la conservació del teu mosaic cal saber amb quina tècnica i materials està realitzat. A Barcelona trobem molts tipus de mosaics, a vegades força semblants -com els mosaics hidràulics i els de gres ceràmic- i...

Veure més

Consells per a mosaics de gres ceràmic

Consells de conservació

En col·laboració amb el Grau de Conservació-restauració de la Universitat de Barcelona et proposem recomanacions per detectar diverses alteracions que podria tenir el teu mosaic de gres ceràmic i consells per a la seva conservació.

Veure més

Consells per a mosaics hidràulics

Consells de conservació

En col·laboració amb l'Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya et proposem recomanacions per detectar diverses alteracions que podria tenir el teu mosaic hidràulic i consells per a la seva conservació.

Veure més

Consells per a mosaics de rajoles

Consells de conservació

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona -Laboratori de Restauració i Conservació Preventiva, Oficina de Patrimoni Cultural-, et proposem recomanacions per detectar diverses alteracions que podria tenir el teu mosaic de rajoles de ceràmica i consells per a la seva...

Veure més

Consells per a trencadís

Consells de conservació

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona -Laboratori de Restauració i Conservació Preventiva, Oficina de Patrimoni Cultural- et proposem recomanacions per detectar diverses alteracions que podria tenir el teu mosaic de trencadís i consells per a la seva conservació.

Veure més

Consells per al manteniment de mosaics

Consells de conservació

En aquest apartat proposem consells per al manteniment de diferents tipus de mosaics o consells desenvolupats per a mosaics específics. La informació es presenta sota forma de fitxes que adopten el model dels cartells d'obres i rehabilitació d'edificis de l'Ajuntament...

Veure més