• Carrer de Viladomat, 212
  • Eixample
  • Mosaic de rajola ceràmica
  • Segona meitat del segle XX
7 imatges | 1 participant
(Foto: anònim)

(Foto: anònim)

MOSAIC
Descripció: mural de la paret del vestíbul d’entrada de l’edifici d’habitatges, situat a l’interior. Mosaic format per plaques de ceràmica de forma rectangular i algunes de forma irregular. El conjunt representa el port de Barcelona al segle XVIII, vist des del moll. En primer pla s’hi veu la torre del rellotge del moll i tres velers. En rerefons apareix la ciutat, on s’hi poden reconèixer -d’esquerra a dreta-: les Reial Drassanes, el massís muntanyós de Montserrat, el campanar de la basílica de Santa Maria del Pi, les torres de la catedral davant la muntanya de Montjuïc, una de les torres de l’església de Santa Maria del Mar, el campanar del convent desaparegut de Santa Caterina, i el que podria ser el campanar desaparegut del monestir de Sant Pere de les Puel·les. Els motius estan realitzats en relleu o amb incisions i realçats amb esmalts de colors.
Obres del mateix autor es poden veure, entre d’altres, al carrer de Buenos Aires, 50, al carrer del Tenor Viñas, 10, al carrer del Doctor Pi i Sunyer, 7.
Època: 1974 (data sobre l’obra)
Autor: Joan Rifà i Benet (signat “Silicor Rifà”)
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri

EDIFICI
Arquitecte: desconegut
Època: 1975
Ús original: residencial
Font de la informació: Cadastre

MÉS INFORMACIÓ
AVIÀ-FAURE, J. Vestibulària. Villaroel, 212 [En línia].
DE LA FUENTE, V. (2023). “Un museu a l’aire lliure: Marinarenys (1975), mosaic d’Armand Olivé Milián i altres obres de ceramistes pels carrers d’Arenys de Mar“. A: La peça destacada del mes, maig de 2023, Museu d’Areny de Mar (ed.) [En línia].
GUINART, M. A. Blog A Peu de carrer, fotodietari. Joan Rifà/Silicor – Ceràmica d’autor [En línia].
RONDALLER (10/11/2020). Recordant el primer tren [En línia].
RONDALLER (31/12/2021). Museu al carrer (3) [En línia].

Última actualització de la pàgina: 22/5/2023