• Plaça de la Font Castellana
  • Horta-Guinardó
  • Altres tècniques de mosaic
  • Segona meitat del segle XX
13 imatges | 2 participants
(Foto: T. Mayral)

(Foto: T. Mayral)

MOSAIC
Descripció: font de la plaça, situada a l’exterior. El mosaic està realitzat amb peces de ceràmica esmaltada de forma irregular.

La intervenció es va plantejar en un espai ovalat, resultat de les condicions del terreny i de l’ordenació del trànsit. Pretén que l’element més significatiu sigui el color. La plaça de la Font Castellana deu el nom a una petita font que antigament estava situada en un lateral de la plaça i que actualment, modernitzada, encara existeix. Per aquesta raó el lema va ser “Castella”, fent referència al nom de la plaça i a la regió central de la Península Ibèrica, Castella-La Manxa, i més concretament a la zona de Talavera de la Reina i Puente del Arzobispo, on des del segle XVI es treballa la tècnica de la ceràmica. La idea general de l’obra és la d’una illa que parteix una cortina d’aigua, metàfora d’un riu. Un riu de cotxes que creuen la plaça i la transformen en un espai lúdic, per a continuar després mitjançant l’aigua el seu curs ordinari. I com si fos un tapís o una crosta de ceràmica, té la capacitat d’organitzar l’espai d’un recinte públic.
Època: 1992
Autor: Madola (Maria Àngels Domingo Laplana)
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
MADOLA. Castella [En línia].

EDIFICI
Arquitecte: Jordi Farrando
Època: 1992
Ús original: espai públic
Font de la informació: AJUNTAMENT DE BARCELONA. Repositori Obert de Coneixements de l’Ajuntament de Barcelona. Font de la plaça Font Castellana [En línia].

MÉS INFORMACIÓ
BATIK (1978). Madola. Batik. Panorama general de las artes. Arte, diseño, arquitectura, n°44, p. 75.
MUSEU DE CERÀMICA (2008). Els Segles XX i XXI a les col·leccions del Museu de Ceràmica de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona Institut de Cultura.

Última actualització de la pàgina: 7/6/2024