Barcelona AMB Paraula d'arxiu

L'Arxiu Municipal de Barcelona conserva la memòria viva de la ciutat. A través dels seus centres d'arxiu, milions de documents, des de pergamins de llunyanes èpoques medievals fins a testimonis de memòria actual, ens parlen de la nostra vida com a ciutadans de Barcelona i de la ciutat en totes les seves expressions urbanes. 

Amb els nostres podcasts us explicarem les petites històries pròpies d'aquests documents i les grans històries sobre nosaltres que aquests documents ens expliquen. Cadascun dels nostres episodis tindrà un document com a protagonista, i a través d'ell haurem de parlar de molts altres, els quals ens explicaran petits i grans bocins del gran trencadís ple de colors i matisos de la història de Barcelona. 

Benvingudes i benvinguts als nostres podcasts: Barcelona AMB Paraula d'arxiu

1. L'Arxiu Municipal de Barcelona

2. El Calaix de Sastre, el Baró de Maldà i l'Arxiu Històric de la Ciutat

Rafael d’Amat i de Cortada, baró de Maldà, va ser un noble que l’any 1769, amb 23 anys, va començar a escriure un dietari i aquesta afició la va mantenir fins a la seva mort, el 1819, als 72 anys. El Calaix de Sastre és el nom d’aquesta obra monumental de més de 52 volums. En ell hi ha gairebé tota la vida barcelonina a peu de carrer d’aquells anys. Una font apassionant per a qualsevol que s’estimi la història de Barcelona... i amb una història pròpia sobre com ha arribat a poder ser consultada per tots nosaltres a l’Arxiu Històric de la Ciutat.

Al Catàleg en línia de l'Arxiu Municipal de Barcelona podeu consultar els dos primers volums del Calaix de Sastre digitalitzats: vol. 1 / vol. 2