Barcelona Fem Memòria: volem conservar el vostre testimoni de l’1-O

L’Arxiu Municipal de Barcelona s’adhereix a la campanya #ArxivemelMoment – promoguda per l’Associació d’Arxivers de Catalunya-Gestors de Documents de Catalunya – amb l’objectiu de recollir i conservar els testimonis documentals dels fets esdevinguts al voltant del Referèndum del dia 1 d’octubre, tant dels dies anteriors així com de les diverses manifestacions ciutadanes posteriors.

Aquesta documentació pot tenir diversos formats: des de vídeos i fotografies fins a cartells, tríptics i documents escrits de tot tipus. Segons la naturalesa de cada document, des de l’Arxiu Municipal de Barcelona us oferim dos canals per poder realitzar les vostres aportacions:

- Pel que fa als documents audiovisuals (vídeos, fotografies...), teniu a la vostra disposició un formulari on cal que ompliu tots els camps obligatoris referents a dades personals i de descripció del material. Aquest material ha d’estar disponible en algun dels canals, espais de treball o repositoris digitals tals com Google Fotos, WeTransfer, Dropbox, YouTube, etc., dels quals haureu d’especificar l’enllaç per tal que des de l’Arxiu Municipal puguem accedir a les vostres imatges i/o gravacions. A més, també us demanem que accepteu les disposicions legals que figuren al peu del formulari per formalitzar les vostres aportacions.

- En el cas dels documents textuals, els podeu venir a dipositar a qualsevol dels arxius municipals dels deu districtes de la ciutat de Barcelona. Des dels diferents centres d’arxiu us podrem oferir orientació, si fos necessari, sobre el millor centre on lliurar els vostres documents i, a més, us ajudarem a formalitzar-ne la seva cessió. Podeu trobar les dades de contacte de cada centre en el següent enllaç i us recordem que cal que demaneu cita prèvia per venir a fer les vostres donacions.

Per facilitar la recollida de la documentació, us indiquem una sèrie de recomanacions que heu de tenir en compte:

- L’àmbit territorial dels documents ha de ser Barcelona i els seus barris.

- Els documents audiovisuals han de ser de producció pròpia i no extrets d’altres mitjans com la premsa, la televisió o les xarxes socials alienes. Ens interessen les imatges que hagin estat captades amb els vostres dispositius mòbils o càmeres i que en tingueu l’autoria.

- Els documents textuals poden ser de naturalesa impresa o originals. En funció de la reiteració que puguem tenir d’un determinat document imprès, valorarem amb vosaltres si és convenient incorporar-lo o no a l’Arxiu en el moment que vingueu a fer la donació al centre.

- Resten exclosos d’aquesta campanya de captació altres materials (objectes, llibres editats, etc.), la naturalesa dels quals no és de l’interès d’un arxiu.

L’Arxiu Municipal de Barcelona, amb la vostra col·laboració, pretén preservar els testimonis del moment present amb la voluntat de poder-los recordar en el futur.

Moltes gràcies!