Ingressem el fons documental del Foment Gracienc de les Arts

L’Arxiu Municipal del Districte de Gràcia ha ingressat el fons documental del Foment Gracienc de les Arts a través d'una donació de Carme Juan Farré

Foment Gracienc de les Arts, fotografia
18/03/2024 - 10:01 h - Cultura i lleure Arxiu Municipal de la Ciutat de Barcelona

L’Arxiu Municipal del Districte de Gràcia ha ingressat el fons documental del Foment Gracienc de les Arts, entitat sense ànim de lucre fundada el 1947 per artistes reconeguts vinculats a la Vila de Gràcia, com ara Josep Mª Camps i Arnau, Lambert Escaler i Milà o Xavier Llobet i Hewitson (l’arxiu del qual també conservem a l’AMDG). Fins a la seva desaparició el 2019, el Foment va ser un actor essencial de la vida cultural de la Vila de Gràcia, mitjançant l’ensenyament de diferents especialitats artístiques i l’organització d’exposicions.

El fons documental ha estat donat a l’AMDG per Carme Juan Farré, sòcia i professora de dibuix i gravat de l’entitat fins a la seva desaparició. Consta del llibre d’actes, llibres de comptes, àlbums de fotos (amb imatges de socis, inauguracions d’exposicions, classes, excursions, etc.), el llibre de socis, cartells d’exposicions, notes de premsa i altra documentació variada. A més, Carme Juan ha utilitzat aquests materials per a la recerca que ha culminat en l’autoedició del llibre Esbós històric del Foment Gracienc de les Arts, del qual ha fet donació d’un exemplar a l’AMDG.

La documentació, un cop tractada, restarà a disposició de tota la ciutadania interessada com a fons rellevant per a la història del barri i de l’associacionisme artístic a Barcelona.