Ingressem una col·lecció de fotografies i postals de Gumersindo Estrada Calvet

Les fotografies han estat donades a l'Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu per la neta de l'autor, Montserrat Milà Estrada.

Cavallet de cartró i un dels germans Milà Estrada a la casa de Gran de Sant Andreu
12/02/2024 - 08:14 h - Cultura i lleure Arxiu Municipal de la Ciutat de Barcelona

L’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu ha ingressat una col·lecció de fotografies i postals de temàtica excursionista realitzades per Gumersindo Estrada Calvet, membre del Centre Tradicionalista de Sant Andreu, entre el 1920 i el 1960. Andreuenc aficionat a la muntanya i a la fotografia, Estrada Calvet va retratar aquesta col·lecció de fotografies d’excursions a diversos indrets de Catalunya i de trobades de l’aplec carlí durant la Segona República.

Les fotografies han estat donades a l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Andreu per la neta de l’autor, Montserrat Milà Estrada, el novembre de 2023. A banda de les fotos del Centre Tradicionalista, també hi ha fotos familiars i de l’escola Sagrada Família dels anys 1950.

El Centre Tradicionalista de Sant Andreu (també conegut com a Círcol Tradicionalista) era una entitat d’ideologia carlista que organitzava festes commemoratives, sardanes, teatre i actes d’esbargiment com excursions. L’entitat organitzava festes amb altres centres tradicionalistes de Catalunya. Fundada el 1908 entre diversos socis de la Joventut Catòlica, va establir la seva seu social al carrer Pons i Gallarza, 2. Al cap de poc temps, fruit de l’arrelament de les seves idees i el creixement en nombre de socis, l’entitat es va traslladar a un local més gran ubicat al carrer Gran de Sant Andreu, 301.