Vine a l'itinerari per Ciutat Vella el dissabte 16 de març

..
11/03/2024 - 09:34 h - Cultura i lleure Arxiu Municipal de la Ciutat de Barcelona

Us proposem un itinerari per descobrir el passat medieval i d’època moderna de l’actual barri del Raval a partir del que expliquen els documents que es conserven a l’Arxiu Municipal de Barcelona.

El recorregut s’inicia a l’antic Portal de Sant Antoni i finalitza a l’Hospital de la Santa Creu (actual seu de la Biblioteca de Catalunya), tot passejant al voltant del carrer del Carme per descobrir els edificis històrics i indrets més emblemàtics de la zona.

La Barcelona que es descobreix al llarg d’aquest recorregut és una Barcelona de canvis urbanístics com a resultat d’una nova manera d’entendre el món ja que l’època medieval queda enrere i comença l’edat moderna, moment en què es comencen a enderrocar part de les muralles de la ciutat, s’obren nous carrers, i es reformen i construeixen palaus, hospitals i institucions docents, de les quals en veureu un tast en l’itinerari.

Gaudiu-lo!

Dia i hora: Dissabte, 16 de març de 2024, a les 11 h (es calcula que l’itinerari tindrà una durada d’1.30 hores).

Punt de trobada: Mercat de Sant Antoni (cantonada del carrer Manso amb carrer Comte d’Urgell). Es recomana presentar-se al punt de trobada amb una antelació de 10 minuts.

És necessària inscripció prèvia a través del següent formulari (places limitades).