Vine als itineraris guiats pels edificis emblemàtics de la Dreta de l'Eixample

Us oferim un recorregut per alguns dels edificis de la Dreta de l'Eixample que ens mostren el gust de la burgesia de finals del segle XIX i inicis del XX. 

..
15/05/2024 - 15:29 h - Cultura i lleure Arxiu Municipal de la Ciutat de Barcelona

Amb motiu de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, us proposem un itinerari per descobrir, a partir de documents que es conserven a l’Arxiu Municipal de Barcelona, una àrea molt concreta de la Dreta de l’Eixample que ressegueix la localització d’una sèrie d’edificis que, si bé no són els més coneguts d’aquesta zona (caracteritzada per l’emplaçament de la gran arquitectura modernista de la ciutat), no podem deixar de destacar-los.

El recorregut s’iniciarà al carrer Girona, entre c. Aragó i c. Diputació, on se situarà la paradeta de l’Arxiu, i finalitzarà a les Cases Cerdà per traslladar-nos en un moment de la història de la ciutat en què aquesta zona de l’Eixample es converteix en el lloc de residència de la burgesia amb més renom, fet que queda reflectit en els edificis que grans promotors de l’època hi fan construir. Bona part d’aquesta arquitectura (majoritàriament de caràcter privat) és la que es ressegueix al llarg d’aquest itinerari, que esperem que gaudiu i, si és per primera vegada, descobriu. Per primera vegada en aquest itinerari, a més, farem una parada al Taller Masriera.

Dissabte, 25 de maig de 2024 al matí.

Farem dos recorreguts: el primer començarà a les 10.00 h i el segon a les 12 h (es calcula que l’itinerari tindrà una durada d’1,5 hores)

Punt de trobada: Paradeta de l’Arxiu Municipal del Districte de l’Eixample (c. Girona entre c. Aragó i c. Diputació).Es recomana presentar-se al punt de trobada amb una antelació de 10 minuts.

ATENCIÓ! La inscripció es farà in situ, fins 10 minuts abans de l’inici del recorregut, a la paradeta de l’Arxiu, al carrer Girona (entre Aragó i Diputació).